De man werd schuldig bevonden, maar de rechtbank aanvaardde dat het "niet om een brutale verkrachting" ging en dat de man "de signalen van de burgerlijke partij verkeerd interpreteerde". Het vonnis zorgde voor hevige kritiek, onder meer van de Vrouwenraad.

Het parket meldde eerder dat het de komende dagen in overleg met het Gentse parket-generaal ging beslissen of er beroep werd aangetekend, maar de beslissing is donderdagmiddag toch genomen. Het Gentse hof van beroep zal zich binnen enkele maanden over de zaak buigen.

De radiozender Urgent.fm heeft intussen de presentator aan de deur gezet. "De organisatie herbevestigt dat het ten allen tijde alle vormen van grensoverschrijdend gedrag veroordeelt. In onderling overleg met de betrokkene heeft de raad van bestuur van Urgent.fm beslist de samenwerking te beëindigen.

Urgent.fm is van oordeel dat dit gedrag geen plaats heeft binnen haar werking", zegt de zender in een mededeling. De organisatie werkt met vrijwilligers waardoor van een ontslag geen sprake is. Coördinator Tania Selleslags van Urgent.fm geeft geen verdere commentaar op de beslissing. (Belga/NSK)

De man werd schuldig bevonden, maar de rechtbank aanvaardde dat het "niet om een brutale verkrachting" ging en dat de man "de signalen van de burgerlijke partij verkeerd interpreteerde". Het vonnis zorgde voor hevige kritiek, onder meer van de Vrouwenraad.Het parket meldde eerder dat het de komende dagen in overleg met het Gentse parket-generaal ging beslissen of er beroep werd aangetekend, maar de beslissing is donderdagmiddag toch genomen. Het Gentse hof van beroep zal zich binnen enkele maanden over de zaak buigen. De radiozender Urgent.fm heeft intussen de presentator aan de deur gezet. "De organisatie herbevestigt dat het ten allen tijde alle vormen van grensoverschrijdend gedrag veroordeelt. In onderling overleg met de betrokkene heeft de raad van bestuur van Urgent.fm beslist de samenwerking te beëindigen.Urgent.fm is van oordeel dat dit gedrag geen plaats heeft binnen haar werking", zegt de zender in een mededeling. De organisatie werkt met vrijwilligers waardoor van een ontslag geen sprake is. Coördinator Tania Selleslags van Urgent.fm geeft geen verdere commentaar op de beslissing. (Belga/NSK)