Volgens vtm-journalist Faroek Özgünes is de parachute van Els Van Doren wellicht al enkele waken voor haar dood een keer gesaboteerd. Dat schrijft hij in een boek over de zaak.

Bij de voorstelling van 'De Parachutemoord. De zaak Clottemans. Het complete verhaal' zei Özgünes dinsdag dat hij tijdens zijn zoektocht is gestoten op zaken die de speurders niet wisten. 'Dat Els Van Doren al eens eerder aan sabotage was ontsnapt bijvoorbeeld'.

Van Doren stortte in 2006 te pletter nadat haar parachute bleek te zijn gesaboteerd. Els Clottemans werd daarvoor veroordeeld tot dertig jaar cel. Volgens Özgünes kwam Van Doren enkele weken voor haar dood tijdens het springen terecht in een zogenaamde twist, waarbij de draden van de parachute verstrengeld geraakten.

Door haar ervaring kon ze ze ontwarren, maar volgens de journalist was Van Doren erg onder de indruk van het voorval omdat ze heel nauwkeurig omsprong met haar materiaal. Volgens Özgünes konden de speurders de sabotagepoging niet aantonen omdat de beelden van de sprong werden gewist. De sabotagepoging kwam ook niet ter sprake op het proces.

Volgens vtm-journalist Faroek Özgünes is de parachute van Els Van Doren wellicht al enkele waken voor haar dood een keer gesaboteerd. Dat schrijft hij in een boek over de zaak.Bij de voorstelling van 'De Parachutemoord. De zaak Clottemans. Het complete verhaal' zei Özgünes dinsdag dat hij tijdens zijn zoektocht is gestoten op zaken die de speurders niet wisten. 'Dat Els Van Doren al eens eerder aan sabotage was ontsnapt bijvoorbeeld'.Van Doren stortte in 2006 te pletter nadat haar parachute bleek te zijn gesaboteerd. Els Clottemans werd daarvoor veroordeeld tot dertig jaar cel. Volgens Özgünes kwam Van Doren enkele weken voor haar dood tijdens het springen terecht in een zogenaamde twist, waarbij de draden van de parachute verstrengeld geraakten. Door haar ervaring kon ze ze ontwarren, maar volgens de journalist was Van Doren erg onder de indruk van het voorval omdat ze heel nauwkeurig omsprong met haar materiaal. Volgens Özgünes konden de speurders de sabotagepoging niet aantonen omdat de beelden van de sprong werden gewist. De sabotagepoging kwam ook niet ter sprake op het proces.