Bij twee explosies in de luchthaven van Zaventem komen 11 mensen om, zegt de brandweer van Brussel. Dat bevestigt ook minister van Gezondheidszorg Maggie De Block (Open VLD). Nog volgens de minister zijn er 83 gewonden gevallen.

Een exacte balans van de aanslag in het Brusselse metrostation Maalbeek is er nog niet. Een politiewoordvoerder meldt wel dat er doden en gewonden zijn gevallen. De brandweer heeft het over 15 doden. In het station van Maalbeek had een explosie plaats.

Er was een explosie te horen rond de Wetstraat, maar dat was het werk van ontmijningsdienst DOVO: zij brachten twee verdachte paketten gecontroleerd tot ontploffing.

Het federaal parket bevestigt dat het om terroristische aanslagen gaat.

Het dreigingsniveau voor ons land is opgetrokken naar niveau vier, er worden 225 extra militairen ingezet en de politieagenten met verlof worden teruggeroepen.

Bij twee explosies in de luchthaven van Zaventem komen 11 mensen om, zegt de brandweer van Brussel. Dat bevestigt ook minister van Gezondheidszorg Maggie De Block (Open VLD). Nog volgens de minister zijn er 83 gewonden gevallen.Een exacte balans van de aanslag in het Brusselse metrostation Maalbeek is er nog niet. Een politiewoordvoerder meldt wel dat er doden en gewonden zijn gevallen. De brandweer heeft het over 15 doden. In het station van Maalbeek had een explosie plaats.Er was een explosie te horen rond de Wetstraat, maar dat was het werk van ontmijningsdienst DOVO: zij brachten twee verdachte paketten gecontroleerd tot ontploffing.Het federaal parket bevestigt dat het om terroristische aanslagen gaat. Het dreigingsniveau voor ons land is opgetrokken naar niveau vier, er worden 225 extra militairen ingezet en de politieagenten met verlof worden teruggeroepen.