Dat bericht Het Belang van Limburg donderdag. "De ouders willen effectief een bus mét chauffeur op de 'borduur' van de tunnel laten inrijden om te zien hoe de bus daarop reageert", zegt Dirk Vanden Boer, advocaat van de Lommelse nabestaanden. "Ook vraagt een aantal ouders extra onderzoek naar de persoonlijke situatie van de buschauffeur."

Antwoord binnen de maand

In mei van dit jaar stelde de Zwitserse procureur Olivier Elsig zijn eindrapport voor. Zijn conclusie was dat het ongeval wellicht veroorzaakt werd door een "flauwte of onoplettendheid van de chauffeur". De procureur beschouwde het onderzoek daarmee als afgesloten, maar een aantal ouders van Lommelse slachtoffers legt zich daar dus niet bij neer.

Volgens Het Belang van Limburg zal wellicht binnen de maand duidelijk zijn of het Zwitserse gerecht ingaat op de vraag van de ouders. (Belga/TV)

Dat bericht Het Belang van Limburg donderdag. "De ouders willen effectief een bus mét chauffeur op de 'borduur' van de tunnel laten inrijden om te zien hoe de bus daarop reageert", zegt Dirk Vanden Boer, advocaat van de Lommelse nabestaanden. "Ook vraagt een aantal ouders extra onderzoek naar de persoonlijke situatie van de buschauffeur."In mei van dit jaar stelde de Zwitserse procureur Olivier Elsig zijn eindrapport voor. Zijn conclusie was dat het ongeval wellicht veroorzaakt werd door een "flauwte of onoplettendheid van de chauffeur". De procureur beschouwde het onderzoek daarmee als afgesloten, maar een aantal ouders van Lommelse slachtoffers legt zich daar dus niet bij neer.Volgens Het Belang van Limburg zal wellicht binnen de maand duidelijk zijn of het Zwitserse gerecht ingaat op de vraag van de ouders. (Belga/TV)