In de opmerkelijke open brief, geciteerd door De Morgen ne Het Laatste Nieuws, halen tien "vrienden van Bernard Wesphael" uit naar het onderzoek zoals het door het Brugse parket is gevoerd. "Bewijzen ten ontlaste die zijn opgedoken, worden genegeerd", schrijven ze.

Bernard Wesphael, medestichter van Ecolo, zit al zeven maanden in de gevangenis van Brugge. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotel in Oostende. Een autopsie wees op moord, maar een tegenexpertise op vraag van Wesphael toonde aan dat de vrouw meer dan waarschijnlijk om het leven kwam door zelfdoding, na een cocktail van medicatie en alcohol. (Belga/TV)

In de opmerkelijke open brief, geciteerd door De Morgen ne Het Laatste Nieuws, halen tien "vrienden van Bernard Wesphael" uit naar het onderzoek zoals het door het Brugse parket is gevoerd. "Bewijzen ten ontlaste die zijn opgedoken, worden genegeerd", schrijven ze.Bernard Wesphael, medestichter van Ecolo, zit al zeven maanden in de gevangenis van Brugge. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotel in Oostende. Een autopsie wees op moord, maar een tegenexpertise op vraag van Wesphael toonde aan dat de vrouw meer dan waarschijnlijk om het leven kwam door zelfdoding, na een cocktail van medicatie en alcohol. (Belga/TV)