Dat meldt persagentschap Belga. De man werd in februari 2013 opgepakt nadat de wijkagent alarm had geslagen. David A., een joodse man die zich tot de islam had bekeerd, leek immers volslagen geradicaliseerd.

Toen de politie bij hem binnenviel, stootte ze op verschillende vuurwapens en een hoop zelfgemaakte munitie maar ook op een plan van de Londense metro. Het federaal parket vermoedde dat A. een terreuraanslag voorbereidde en liet hem aanhouden.

Hamsteren

Later bleek echter dat de man in angst leefde voor een totale instorting van de maatschappij. Hij had ook een hoop conservenblikken gehamsterd, net als vuurpijlen om noodsignalen te verzenden en ander overlevingsmateriaal.

Hij had zelfs een erfenis van 100.000 euro in goudstaven laten omzetten, die hij ook thuis bewaarde.

Verboden wapenbezit

Het federaal parket vervolgde de man uiteindelijk alleen voor verboden wapenbezit. Op het proces verklaarde A. dat hij geen doembeelden meer koesterde en zijn leven had heropgebouwd. Hij zou zich onder meer bezighouden met aromatherapie.

Het parket vorderde een celstraf met uitstel, maar de rechtbank ging in op de vraag van de verdediging om A. de opschorting toe te kennen. (Belga/KVDA)

Dat meldt persagentschap Belga. De man werd in februari 2013 opgepakt nadat de wijkagent alarm had geslagen. David A., een joodse man die zich tot de islam had bekeerd, leek immers volslagen geradicaliseerd. Toen de politie bij hem binnenviel, stootte ze op verschillende vuurwapens en een hoop zelfgemaakte munitie maar ook op een plan van de Londense metro. Het federaal parket vermoedde dat A. een terreuraanslag voorbereidde en liet hem aanhouden. Later bleek echter dat de man in angst leefde voor een totale instorting van de maatschappij. Hij had ook een hoop conservenblikken gehamsterd, net als vuurpijlen om noodsignalen te verzenden en ander overlevingsmateriaal. Hij had zelfs een erfenis van 100.000 euro in goudstaven laten omzetten, die hij ook thuis bewaarde. Het federaal parket vervolgde de man uiteindelijk alleen voor verboden wapenbezit. Op het proces verklaarde A. dat hij geen doembeelden meer koesterde en zijn leven had heropgebouwd. Hij zou zich onder meer bezighouden met aromatherapie. Het parket vorderde een celstraf met uitstel, maar de rechtbank ging in op de vraag van de verdediging om A. de opschorting toe te kennen. (Belga/KVDA)