De politie kreeg donderdag rond 4.20u een melding van een ontploffing op de hoek van de Lange Stuivenbergstraat en de Lange Scholierstraat in Borgerhout. Gewonden waren er niet, maar er is schade aan de gevel van een pitazaak en enkele wagens die geparkeerd stonden voor het gebouw.

Het labo van de federale politie is donderdagochtend ter plaatse om de omstandigheden van het incident verder te onderzoeken. Verdachten zijn er voorlopig nog niet.

Stadsmedewerkers vinden granaat in park Ekeren

In de vijver van een park in Ekeren hebben onderhoudsmedewerkers van de stad donderdagochtend een granaat gevonden Volgens de politie is er voorlopig geen ontploffingsgevaar. Van een mogelijke link met de ontploffing in Borgerhout woensdagnacht is op dit moment geen sprake. DOVO komt wel ter plaatse.

Om 9.30 uur vonden onderhoudsmedewerkers een granaat in het water. "Op dit moment is het moeilijk te bepalen hoe lang de granaat daar al ligt", laat een woordvoerder van de politie Antwerpen weten. Er zou geen ontploffingsgevaar zijn: een van de medewerkers zou de granaat zelfs even hebben opgepakt, voor ze wisten dat het om een granaat ging. Om alle risico uit te sluiten, gaat de ontmijningsdienst van het leger DOVO wel ter plaatse, zegt de politie nog. Op dit moment is er nog geen link met de ontploffing voor een pitazaak in Borgerhout, in de nacht van woensdag op donderdag rond 4 uur. Ook daar gaat het waarschijnlijk om een granaat.

De politie kreeg donderdag rond 4.20u een melding van een ontploffing op de hoek van de Lange Stuivenbergstraat en de Lange Scholierstraat in Borgerhout. Gewonden waren er niet, maar er is schade aan de gevel van een pitazaak en enkele wagens die geparkeerd stonden voor het gebouw. Het labo van de federale politie is donderdagochtend ter plaatse om de omstandigheden van het incident verder te onderzoeken. Verdachten zijn er voorlopig nog niet. In de vijver van een park in Ekeren hebben onderhoudsmedewerkers van de stad donderdagochtend een granaat gevonden Volgens de politie is er voorlopig geen ontploffingsgevaar. Van een mogelijke link met de ontploffing in Borgerhout woensdagnacht is op dit moment geen sprake. DOVO komt wel ter plaatse.Om 9.30 uur vonden onderhoudsmedewerkers een granaat in het water. "Op dit moment is het moeilijk te bepalen hoe lang de granaat daar al ligt", laat een woordvoerder van de politie Antwerpen weten. Er zou geen ontploffingsgevaar zijn: een van de medewerkers zou de granaat zelfs even hebben opgepakt, voor ze wisten dat het om een granaat ging. Om alle risico uit te sluiten, gaat de ontmijningsdienst van het leger DOVO wel ter plaatse, zegt de politie nog. Op dit moment is er nog geen link met de ontploffing voor een pitazaak in Borgerhout, in de nacht van woensdag op donderdag rond 4 uur. Ook daar gaat het waarschijnlijk om een granaat.