Een Poolse veertiger die een celstraf van zes maanden uitzat voor diefstal is zondagochtend kunnen ontsnappen uit de gevangenis van Merksplas. Dat meldt Laurent Sempot van het Directoraat-Generaal Penitentiaire Instellingen. De gevangene ontsnapte tussen 5 en 6 uur 's ochtends uit het raam van zijn cel. "Hoe hij door de tralies is geraakt, moet nog verder onderzocht worden", aldus Laurent Sempot.

Het is al de vierde gedetineerde die de afgelopen maand kon ontsnappen uit Merksplas. Zijn drie voorgangers waren tijdens de wandeling over de gevangenismuur geklommen. (Belga/KVDA)

Een Poolse veertiger die een celstraf van zes maanden uitzat voor diefstal is zondagochtend kunnen ontsnappen uit de gevangenis van Merksplas. Dat meldt Laurent Sempot van het Directoraat-Generaal Penitentiaire Instellingen. De gevangene ontsnapte tussen 5 en 6 uur 's ochtends uit het raam van zijn cel. "Hoe hij door de tralies is geraakt, moet nog verder onderzocht worden", aldus Laurent Sempot. Het is al de vierde gedetineerde die de afgelopen maand kon ontsnappen uit Merksplas. Zijn drie voorgangers waren tijdens de wandeling over de gevangenismuur geklommen. (Belga/KVDA)