Metro

Alle metro- en premetrostations van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB blijven gesloten. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, omdat er niet genoeg capaciteit beschikbaar is om de veiligheid voldoende te garanderen, zo verduidelijkte minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zondag nog.

Bussen en trams

Bovengronds rijden de bussen en trams van de MIVB wel, al wordt een 10-tal tramlijnen beïnvloed door de voorzorgsmaatregel. Zo wordt lijn 3 niet uitgebaat tussen Berkendaal - Thomas, lijn 4 niet uitgebaat tussen Vooruitgang - Berkendaal, lijn 7 niet uitgebaat tussen Pétillon - Meiser en De Wand - Heizel, lijn 19 niet uitgebaat tussen Heilig Hart en Kerkhof van Jette, lijn 25 niet uitgebaat tussen Pétillion - Meiser, lijn 39 - 44 uitgebaat via bovengrondse lus Montgomery, lijn 51 niet uitgebaat tussen Ninoofsepoort - Van Haelen en lijn 82 niet uitgebaat tussen Zuid en Ninoofsepoort.

De MIVB zet drie pendelbussen in: pendelbus 7-25 tussen Pétillon en Meiser, pendelbus Thomas-Liedts-Kruidtuin-Rogier-Noord (3-7-25-55) en pendelbus 51 tussen Ninoofsepoort-Zuidstation.

Ook het busverkeer van De Lijn richting Brussel is maandagochtend verstoord, omdat 'heel wat' buschauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant niet aan het werk gegaan zijn wegens het verhoogde dreigingsniveau in de hoofdstad. Daarnaast rijdt ook een reeks schoolbussen niet naar de hoofdstad omdat de scholen dicht blijven.

Op de assen Brussel-Aalst (lijnen 212-214), Brussel-Wemmel (240-246) en Brussel-Ninove (126-128) is er sprake van grote hinder. Daarnaast is er ook sprake van verstoring tussen Leuven en Brussel (351, 358). En ook op snelbus 410 tussen Brussel en Leuven rijden heel wat ritten niet. De Lijn verwacht dat de hinder op de lijnen naar Brussel nog zal toenemen aangezien de actie nog kan uitbreiden naar andere stelplaatsen. Daarnaast is een aantal schoolbussen geschrapt. Het gaat om de lijnen Terlanen-Tombeek-Etterbeek (504), Maleizen-Hoeilaart-Sint-Pieters-Woluwe (544), Huldenberg-Overijse-Sint-Pieters-Woluwe (547), Overijse-Hoeilaart-Sint-Pieters-Woluwe (548), Vlezenbeek-Sint-Pieters-Leeuw-Drogenbos-Ukkel (575), Schepdaal-Dilbeek (570).

Treinen

De treinen rijden wel normaal, maar stoppen voorlopig niet in Merode, Brussel-Schuman, Delta en Brussel-West. De NMBS monitort de situatie op de voet en volgt de aanbevelingen van het OCAD. Er is een verhoogde aanwezigheid van de veiligheidsdiensten in de stations.

Verder is er ook op bepaalde lijnen hinder door een vakbondsacties in het zuiden van het land. (KVDA)

Alle metro- en premetrostations van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB blijven gesloten. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, omdat er niet genoeg capaciteit beschikbaar is om de veiligheid voldoende te garanderen, zo verduidelijkte minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zondag nog.Bovengronds rijden de bussen en trams van de MIVB wel, al wordt een 10-tal tramlijnen beïnvloed door de voorzorgsmaatregel. Zo wordt lijn 3 niet uitgebaat tussen Berkendaal - Thomas, lijn 4 niet uitgebaat tussen Vooruitgang - Berkendaal, lijn 7 niet uitgebaat tussen Pétillon - Meiser en De Wand - Heizel, lijn 19 niet uitgebaat tussen Heilig Hart en Kerkhof van Jette, lijn 25 niet uitgebaat tussen Pétillion - Meiser, lijn 39 - 44 uitgebaat via bovengrondse lus Montgomery, lijn 51 niet uitgebaat tussen Ninoofsepoort - Van Haelen en lijn 82 niet uitgebaat tussen Zuid en Ninoofsepoort. De MIVB zet drie pendelbussen in: pendelbus 7-25 tussen Pétillon en Meiser, pendelbus Thomas-Liedts-Kruidtuin-Rogier-Noord (3-7-25-55) en pendelbus 51 tussen Ninoofsepoort-Zuidstation.Ook het busverkeer van De Lijn richting Brussel is maandagochtend verstoord, omdat 'heel wat' buschauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant niet aan het werk gegaan zijn wegens het verhoogde dreigingsniveau in de hoofdstad. Daarnaast rijdt ook een reeks schoolbussen niet naar de hoofdstad omdat de scholen dicht blijven.Op de assen Brussel-Aalst (lijnen 212-214), Brussel-Wemmel (240-246) en Brussel-Ninove (126-128) is er sprake van grote hinder. Daarnaast is er ook sprake van verstoring tussen Leuven en Brussel (351, 358). En ook op snelbus 410 tussen Brussel en Leuven rijden heel wat ritten niet. De Lijn verwacht dat de hinder op de lijnen naar Brussel nog zal toenemen aangezien de actie nog kan uitbreiden naar andere stelplaatsen. Daarnaast is een aantal schoolbussen geschrapt. Het gaat om de lijnen Terlanen-Tombeek-Etterbeek (504), Maleizen-Hoeilaart-Sint-Pieters-Woluwe (544), Huldenberg-Overijse-Sint-Pieters-Woluwe (547), Overijse-Hoeilaart-Sint-Pieters-Woluwe (548), Vlezenbeek-Sint-Pieters-Leeuw-Drogenbos-Ukkel (575), Schepdaal-Dilbeek (570). De treinen rijden wel normaal, maar stoppen voorlopig niet in Merode, Brussel-Schuman, Delta en Brussel-West. De NMBS monitort de situatie op de voet en volgt de aanbevelingen van het OCAD. Er is een verhoogde aanwezigheid van de veiligheidsdiensten in de stations.Verder is er ook op bepaalde lijnen hinder door een vakbondsacties in het zuiden van het land. (KVDA)