Open VLD meent dat de verantwoordelijkheid om tot een akkoord te komen bij de overwinnaars van de verkiezingen blijft liggen. Daarom moet Bart De Wever voor de partij verder blijven werken.

In een mededeling noemt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo het maandag onbegrijpelijk dat de Franstalige partijen niet de tijd en de moeite hebben genomen om de tekst van De Wever grondig te bekijken.

'Dit zegt veel over het diepgewortelde wantrouwen dat de voorbije vier maanden tussen de zeven onderhandelende partijen is gegroeid. Honderdzeventwintig dagen na de verkiezingen staan we nog nergens', aldus de Open VLD-voorzitter.

Volgens hem blijft de verantwoordelijkheid om tot een akkoord te komen bij de overwinnaars van de verkiezingen liggen. Daarom moet De Wever voor Open VLD verder werken aan het bereiken van een akkoord dat ook door de andere partijen wordt gedragen.

'De Wever en Di Rupo hebben de verkiezingen gewonnen. Wie verkiezingen wint, kan niet zomaar de handdoek in de ring gooien', aldus De Croo. 'Een tekst op tafel leggen is nog maar een eerste zet. Nu moet het echte werk beginnen'.

Voor De Croo zullen nieuwe verkiezingen niets oplossen. 'Een nieuwe stembusgang zal op geen enkele manier bijdragen tot een oplossing. Integendeel, nieuwe verkiezingen zullen alleen maar het ultieme bewijs zijn van het falen van PS en N-VA', aldus de Open VLD-voorzitter.

Open VLD meent dat de verantwoordelijkheid om tot een akkoord te komen bij de overwinnaars van de verkiezingen blijft liggen. Daarom moet Bart De Wever voor de partij verder blijven werken.In een mededeling noemt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo het maandag onbegrijpelijk dat de Franstalige partijen niet de tijd en de moeite hebben genomen om de tekst van De Wever grondig te bekijken. 'Dit zegt veel over het diepgewortelde wantrouwen dat de voorbije vier maanden tussen de zeven onderhandelende partijen is gegroeid. Honderdzeventwintig dagen na de verkiezingen staan we nog nergens', aldus de Open VLD-voorzitter. Volgens hem blijft de verantwoordelijkheid om tot een akkoord te komen bij de overwinnaars van de verkiezingen liggen. Daarom moet De Wever voor Open VLD verder werken aan het bereiken van een akkoord dat ook door de andere partijen wordt gedragen. 'De Wever en Di Rupo hebben de verkiezingen gewonnen. Wie verkiezingen wint, kan niet zomaar de handdoek in de ring gooien', aldus De Croo. 'Een tekst op tafel leggen is nog maar een eerste zet. Nu moet het echte werk beginnen'.Voor De Croo zullen nieuwe verkiezingen niets oplossen. 'Een nieuwe stembusgang zal op geen enkele manier bijdragen tot een oplossing. Integendeel, nieuwe verkiezingen zullen alleen maar het ultieme bewijs zijn van het falen van PS en N-VA', aldus de Open VLD-voorzitter.