De B-H-V-onderhandelaars zijn woensdag omstreeks middernacht uiteen gegaan zonder akkoord. Vier meerderheidspartijen willen de onderhandelingen voortzetten na de plenaire vergadering van de Kamer donderdagnamiddag. Open VLD spreekt van een vertrouwensbreuk in de meerderheid en gaat zich beraden.

Voor de derde opeenvolgende dag zaten premier Yves Leterme, voormalig premier Jean -Luc Dehaene en de voorzitters van de meerderheidspartijen (MR, CD&V, PS, CDH en Open VLD) en de groenen woensdag samen over Brussel-Halle-Vilvoorde.

De vergadering verliep tegen de achtergrond van de deadline die Open VLD had gesteld.

De Vlaamse liberalen wilden een akkoord tegen het begin van het vragenuurtje in de Kamer op donderdagnamiddag. De oppositie zal daar de regering over B-H-V aan de tand voelen.

De vergadering begon omstreeks 17.30 uur en eindigde rond middernacht.

Er kwam geen onderhandeld akkoord uit de bus. CD&V, MR, PS, CDH en de groenen raakten het wel eens over een verklaring die premier Leterme donderdagnamiddag in de Kamer zou afleggen.

Die zou inhoudelijk weinig precies zijn, maar wel een engagement bevatten om de onderhandelingen voort te zetten om tot een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde te komen.

Onvoldoende

De deadline die Open VLD had gesteld, wordt dus niet gehaald. Onmiddelijk na de vergadering liet de partij weten dat de verklaring volgens haar totaal onvoldoende is en niet tegemoet komt aan de afspraken die eerder waren gemaakt om tegen Pasen tot een oplossing voor B-H-V te komen.

De partij spreekt over een vertrouwensbreuk in de federale meerderheid. Het partijbestuur van de Vlaamse liberalen gaat zich in de loop van donderdagvoormiddag over de situatie buigen.

Het is afwachten wat daar beslist zal worden en of Open VLD effectief uit de regering-Leterme stapt zoals de partij eerder had gedreigd. Zonder Open VLD beschikt de federale regering nog over een zeer nipte meerderheid in de Kamer.

De B-H-V-onderhandelaars zijn woensdag omstreeks middernacht uiteen gegaan zonder akkoord. Vier meerderheidspartijen willen de onderhandelingen voortzetten na de plenaire vergadering van de Kamer donderdagnamiddag. Open VLD spreekt van een vertrouwensbreuk in de meerderheid en gaat zich beraden.Voor de derde opeenvolgende dag zaten premier Yves Leterme, voormalig premier Jean -Luc Dehaene en de voorzitters van de meerderheidspartijen (MR, CD&V, PS, CDH en Open VLD) en de groenen woensdag samen over Brussel-Halle-Vilvoorde.De vergadering verliep tegen de achtergrond van de deadline die Open VLD had gesteld. De Vlaamse liberalen wilden een akkoord tegen het begin van het vragenuurtje in de Kamer op donderdagnamiddag. De oppositie zal daar de regering over B-H-V aan de tand voelen. De vergadering begon omstreeks 17.30 uur en eindigde rond middernacht.Er kwam geen onderhandeld akkoord uit de bus. CD&V, MR, PS, CDH en de groenen raakten het wel eens over een verklaring die premier Leterme donderdagnamiddag in de Kamer zou afleggen.Die zou inhoudelijk weinig precies zijn, maar wel een engagement bevatten om de onderhandelingen voort te zetten om tot een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde te komen. OnvoldoendeDe deadline die Open VLD had gesteld, wordt dus niet gehaald. Onmiddelijk na de vergadering liet de partij weten dat de verklaring volgens haar totaal onvoldoende is en niet tegemoet komt aan de afspraken die eerder waren gemaakt om tegen Pasen tot een oplossing voor B-H-V te komen.De partij spreekt over een vertrouwensbreuk in de federale meerderheid. Het partijbestuur van de Vlaamse liberalen gaat zich in de loop van donderdagvoormiddag over de situatie buigen.Het is afwachten wat daar beslist zal worden en of Open VLD effectief uit de regering-Leterme stapt zoals de partij eerder had gedreigd. Zonder Open VLD beschikt de federale regering nog over een zeer nipte meerderheid in de Kamer.