Oud-voorzitter Guy Verhofstadt stond aan de leiding van een groepje topliberalen die moesten nadenken over de nieuwe voorzitter van Open VLD en de koers van de partij, met het oog op de verkiezingen in 2014. Jonge Turk Gwendolyn Rytten draagt de voorkeur weg van het selecte gezelschap, dat zich ook over een 'vernieuwingsgroep' boog. Ook oudgediende Patrick Dewael was in de running.

Het voorzitterschap van de liberalen kwam vrij nadat Alexander De Croo de plaats van Vincent Van Quickenborne als minister van Pensioenen innam. Volgens waarnemers een elegante uitweg voor de veelgeplaagde voorzitter, die een slechte verkiezingsuitslag te verteren kreeg.

Met Rutten kiezen de topliberalen voor een jonge voorzitter, en niet voor het andere scenario waarbij een gezaghebbende 'veteraan' de nodige rustige vastheid terug moest brengen in blauwe rangen. (Belga/SD)

Oud-voorzitter Guy Verhofstadt stond aan de leiding van een groepje topliberalen die moesten nadenken over de nieuwe voorzitter van Open VLD en de koers van de partij, met het oog op de verkiezingen in 2014. Jonge Turk Gwendolyn Rytten draagt de voorkeur weg van het selecte gezelschap, dat zich ook over een 'vernieuwingsgroep' boog. Ook oudgediende Patrick Dewael was in de running. Het voorzitterschap van de liberalen kwam vrij nadat Alexander De Croo de plaats van Vincent Van Quickenborne als minister van Pensioenen innam. Volgens waarnemers een elegante uitweg voor de veelgeplaagde voorzitter, die een slechte verkiezingsuitslag te verteren kreeg. Met Rutten kiezen de topliberalen voor een jonge voorzitter, en niet voor het andere scenario waarbij een gezaghebbende 'veteraan' de nodige rustige vastheid terug moest brengen in blauwe rangen. (Belga/SD)