Open VLD voert de druk op inzake Brussel-Halle-Vilvoorde. De partij herhaalt dat de federale regering een zwaar probleem heeft als er geen compromis wordt gevonden in het dossier. Ze wil tegen het vragenuurtje in de Kamer van volgende week donderdag duidelijkheid.

Eerder had Open VLD-voorzitter Alexander De Croo al laten verstaan dat de partij desnoods uit de regering stapt zonder oplossing voor B-H-V.

In De Standaard herhaalt minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne dat.

'Als er geen compromis gevonden wordt over B-H-V, dan heeft deze regering een zeer zwaar probleem. De Franstaligen moeten goed beseffen dat wij geen verder uitstel aanvaarden en dat het dan zonder ons zal zijn', zo zegt hij.

De Corelio-kranten halen een 'discrete' vergadering van de liberale kopstukken aan waarop nogmaals de analyse zou zijn gemaakt dat de partij niets te winnen heeft bij verdere regeringsdeelname als B-H-V alles blijft verlammen.

Jean-Luc Dehaene werkt intussen aan een oplossing. De deadline die hij daar eerder voor stelde, is het einde van de paasvakantie.

Open VLD stelt een eigen deadline. De partij wil duidelijkheid tegen het eerste vragenuurtje in de Kamer na de paasvakantie.

Dat is donderdagnamiddag 22 april. De partij wil dat de regering uiterlijk tegen dan kleur bekent in het dossier B-H-V.

Open VLD voert de druk op inzake Brussel-Halle-Vilvoorde. De partij herhaalt dat de federale regering een zwaar probleem heeft als er geen compromis wordt gevonden in het dossier. Ze wil tegen het vragenuurtje in de Kamer van volgende week donderdag duidelijkheid.Eerder had Open VLD-voorzitter Alexander De Croo al laten verstaan dat de partij desnoods uit de regering stapt zonder oplossing voor B-H-V. In De Standaard herhaalt minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne dat.'Als er geen compromis gevonden wordt over B-H-V, dan heeft deze regering een zeer zwaar probleem. De Franstaligen moeten goed beseffen dat wij geen verder uitstel aanvaarden en dat het dan zonder ons zal zijn', zo zegt hij.De Corelio-kranten halen een 'discrete' vergadering van de liberale kopstukken aan waarop nogmaals de analyse zou zijn gemaakt dat de partij niets te winnen heeft bij verdere regeringsdeelname als B-H-V alles blijft verlammen.Jean-Luc Dehaene werkt intussen aan een oplossing. De deadline die hij daar eerder voor stelde, is het einde van de paasvakantie.Open VLD stelt een eigen deadline. De partij wil duidelijkheid tegen het eerste vragenuurtje in de Kamer na de paasvakantie. Dat is donderdagnamiddag 22 april. De partij wil dat de regering uiterlijk tegen dan kleur bekent in het dossier B-H-V.