N-VA en CD&V zijn het kort voor middernacht eens geworden om ook Open VLD te betrekken bij de vorming van de nieuwe Vlaamse regering. Het akkoord moet wel nog bekrachtigd worden door de partijbesturen. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

De partijbesturen van N-VA en CD&V komen nog deze voormiddag bijeen. Indien zij het eens zijn met het akkoord dat N-VA en CD&V gisterennacht sloten, ligt meteen ook de weg open voor de vorming van een federale regering met aan Vlaamse kant N-VA, CD&V en Open VLD en aan Franstalige kant enkel de MR. Dat heet dan een ' Zweedse' coalitie of kamikazecoalitie.

In dat geval kan informateur Charles Michel vandaag zijn ontslag vragen aan koning Filip, waarna die een echte formateur kan aanduiden. Meer dan waarschijnlijk wordt dat Kris Peeters, die in alle gevallen géén minister in de nieuwe Vlaamse regering wordt, zo schrijft Het Belang van Limburg.

In welke mate het Vlaams regeerakkoord tussen N-VA en CD&V moet heronderhandeld worden met Open VLD, was maandagavond nog niet duidelijk (Belga/TV)

N-VA en CD&V zijn het kort voor middernacht eens geworden om ook Open VLD te betrekken bij de vorming van de nieuwe Vlaamse regering. Het akkoord moet wel nog bekrachtigd worden door de partijbesturen. Dat schrijft Het Belang van Limburg.De partijbesturen van N-VA en CD&V komen nog deze voormiddag bijeen. Indien zij het eens zijn met het akkoord dat N-VA en CD&V gisterennacht sloten, ligt meteen ook de weg open voor de vorming van een federale regering met aan Vlaamse kant N-VA, CD&V en Open VLD en aan Franstalige kant enkel de MR. Dat heet dan een ' Zweedse' coalitie of kamikazecoalitie.In dat geval kan informateur Charles Michel vandaag zijn ontslag vragen aan koning Filip, waarna die een echte formateur kan aanduiden. Meer dan waarschijnlijk wordt dat Kris Peeters, die in alle gevallen géén minister in de nieuwe Vlaamse regering wordt, zo schrijft Het Belang van Limburg.In welke mate het Vlaams regeerakkoord tussen N-VA en CD&V moet heronderhandeld worden met Open VLD, was maandagavond nog niet duidelijk (Belga/TV)