CD&V blijft met 22,2 procent van de kiesintenties de grootste partij in Vlaanderen Open VLD staat stevig op de tweede plaats. Vlaams Belang is maar de vijfde partij in Vlaanderen. Dat blijkt uit een nieuwe opiniepeiling in opdracht van de VRT en De Standaard.

De peiling werd tussen 15 en 30 maart telefonisch uitgevoerd door het onderzoeksinstituut TNS-Media/Dimarso bij 1.060 inwoners van Vlaanderen (Halle-Vilvoorde inbegrepen). Er werd gepeild naar de kiesintenties voor de Kamer.

StijgingOpen VLD

Opvallend is de stijging Open VLD, dat met 17,6 procent van de kiesintenties 2,5 procent beter doet dan de vorige verkiezingen (juni 2009).

De Vlaamse liberalen worden op de hielen gezeten door een trio. De SP.A haalt 15,9 procent ( een stijging met 0,5 procent). De N-VA haalt in de peiling een resultaat van 14,8 procent (een stijging met 1,5 procent). Vlaams Belang klokt af op 14 procent (een daling met 1,4 procent).

LDDzaktweg

Lijst Dedecker (LDD) haalt niet meer dan 7,4 procent. Dat is 0,4 procent minder dan bij de verkiezingen.

LDD scoort daarmee slechter dan Groen!, dat 8,1 procent haalt. Daarmee zit de partij 1,3 procent boven het verkiezingsresultaat van juni 2009.

Populariteitspoll

Volgens de peiling is Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) de populairste politicus in Vlaanderen. Hij wordt gevolgd door N-VA-voorzitter Bart De Wever en premier Yves Leterme (CD&V).

Voormalig minister Frank Vandenbroucke (SP.A) staat op de vierde plaats, gevolgd door voormalig premier Guy Verhofstadt (Open VLD) en federaal minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V).

Senator Johan Vande Lanotte (SP.A) en Vlaams minister ven Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) staan respectievelijk op plaats zeven en acht.

De top tien wordt volgemaakt door Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A) en minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V).

CD&V blijft met 22,2 procent van de kiesintenties de grootste partij in Vlaanderen Open VLD staat stevig op de tweede plaats. Vlaams Belang is maar de vijfde partij in Vlaanderen. Dat blijkt uit een nieuwe opiniepeiling in opdracht van de VRT en De Standaard.De peiling werd tussen 15 en 30 maart telefonisch uitgevoerd door het onderzoeksinstituut TNS-Media/Dimarso bij 1.060 inwoners van Vlaanderen (Halle-Vilvoorde inbegrepen). Er werd gepeild naar de kiesintenties voor de Kamer.StijgingOpen VLDOpvallend is de stijging Open VLD, dat met 17,6 procent van de kiesintenties 2,5 procent beter doet dan de vorige verkiezingen (juni 2009).De Vlaamse liberalen worden op de hielen gezeten door een trio. De SP.A haalt 15,9 procent ( een stijging met 0,5 procent). De N-VA haalt in de peiling een resultaat van 14,8 procent (een stijging met 1,5 procent). Vlaams Belang klokt af op 14 procent (een daling met 1,4 procent).LDDzaktwegLijst Dedecker (LDD) haalt niet meer dan 7,4 procent. Dat is 0,4 procent minder dan bij de verkiezingen.LDD scoort daarmee slechter dan Groen!, dat 8,1 procent haalt. Daarmee zit de partij 1,3 procent boven het verkiezingsresultaat van juni 2009.PopulariteitspollVolgens de peiling is Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) de populairste politicus in Vlaanderen. Hij wordt gevolgd door N-VA-voorzitter Bart De Wever en premier Yves Leterme (CD&V).Voormalig minister Frank Vandenbroucke (SP.A) staat op de vierde plaats, gevolgd door voormalig premier Guy Verhofstadt (Open VLD) en federaal minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V).Senator Johan Vande Lanotte (SP.A) en Vlaams minister ven Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) staan respectievelijk op plaats zeven en acht.De top tien wordt volgemaakt door Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A) en minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V).