De Gentse liberalen trekken met de slogan "Stad van willen en kunnen" naar de kiezer. Ze stellen in 45 speerpunten Gent voor als "leefbare, lerende en levende" stad, met als onderbouw een efficiënte overheid.

"Het mes dat de socialisten ons vorig jaar in de rug staken, hebben we ondertussen tussen onze tanden gestoken", aldus huidig schepen Christophe Peeters. De Gentse Open VLD heeft elf zetels en hoopt op meer. Lijsttrekker Mathias De Clercq sluit, op Vlaams Belang na, geen enkele partij uit als toekomstige coalitiepartner.

"Tenminste als er een evenwichtig bestuursakkoord gesloten kan worden", klinkt het. "We willen Gent verder vooruitstuwen en de klok niet terugdraaien." Opvallende voorstellen zijn het hoger en compacter bouwen in de kernstad, maar ook het ondersteunen en ontwikkelen van nieuwe woonvormen als co-housing en landtrusts.

Mobiliteit

Wat mobiliteit betreft, kiest Open VLD voor een én-én beleid. "Het mobiliteitsbeleid moet rekening houden met de automobilist", klinkt het. Voorstellen zijn de uitbreiding van ondergrondse parkingcapaciteit maar ook de uitbouw van het openbaar vervoer en het gebruik van waterlopen.

Medebeheer voor burgers

Open VLD pleit ook voor medebeheer voor burgers via wijkcontracten en wijkbudgetten. Op cultureel vlak wil de partij de Leopoldskazerne aankopen voor de uitbouw van een "Kunstenkwartier". Tussen een
resem maatregelen rond kindvriendelijkheid, staan ook bijkomend duizend plaatsen voor kinderopvang. In de sociale economie wil Open VLD ook duizend jobs creëren. De onderbouw van het programma is een efficiënt overheidsapparaat, waarbij een belastingverhoging onbespreekbaar is. (Belga/SD)


De Gentse liberalen trekken met de slogan "Stad van willen en kunnen" naar de kiezer. Ze stellen in 45 speerpunten Gent voor als "leefbare, lerende en levende" stad, met als onderbouw een efficiënte overheid."Het mes dat de socialisten ons vorig jaar in de rug staken, hebben we ondertussen tussen onze tanden gestoken", aldus huidig schepen Christophe Peeters. De Gentse Open VLD heeft elf zetels en hoopt op meer. Lijsttrekker Mathias De Clercq sluit, op Vlaams Belang na, geen enkele partij uit als toekomstige coalitiepartner. "Tenminste als er een evenwichtig bestuursakkoord gesloten kan worden", klinkt het. "We willen Gent verder vooruitstuwen en de klok niet terugdraaien." Opvallende voorstellen zijn het hoger en compacter bouwen in de kernstad, maar ook het ondersteunen en ontwikkelen van nieuwe woonvormen als co-housing en landtrusts. MobiliteitWat mobiliteit betreft, kiest Open VLD voor een én-én beleid. "Het mobiliteitsbeleid moet rekening houden met de automobilist", klinkt het. Voorstellen zijn de uitbreiding van ondergrondse parkingcapaciteit maar ook de uitbouw van het openbaar vervoer en het gebruik van waterlopen. Medebeheer voor burgersOpen VLD pleit ook voor medebeheer voor burgers via wijkcontracten en wijkbudgetten. Op cultureel vlak wil de partij de Leopoldskazerne aankopen voor de uitbouw van een "Kunstenkwartier". Tussen een resem maatregelen rond kindvriendelijkheid, staan ook bijkomend duizend plaatsen voor kinderopvang. In de sociale economie wil Open VLD ook duizend jobs creëren. De onderbouw van het programma is een efficiënt overheidsapparaat, waarbij een belastingverhoging onbespreekbaar is. (Belga/SD)