Beide Vlaamse oppositiepartijen dienen daarvoor een voorstel van resolutie in. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De twee partijen focussen vooral op de ongelijke behandeling die het Meccano- en het Oosterweel-Noord-tracé hebben gekregen in de recente milieustudie of plan-MER. Voor die tracés is er geen rekening gehouden met een gediffentieerde tol.

Kop tegen de muur

"Als de Vlaamse regering blijft weigeren om dat scenario op te nemen in de studie, zal ze altijd op verzet blijven stoten van de Antwerpenaar", zegt Somers (Open VLD), burgemeester van Mechelen. "Ze gaat op deze manier juridisch met de kop tegen de muur lopen. Net als in 2005."

Samen bezorgd

Het is opmerkelijk dat Groen en Open Vld elkaar hebben gevonden in het Oosterweel-dossier. "Omdat we samen bezorgd zijn", zegt Groen- voorzitter Wouter Van Besien. "De Vlaamse regering communiceert nu vanuit haar ivoren toren. Ze duldt geen tegenspraak, en dat is een oude manier van werken." (Belga/TV)

Beide Vlaamse oppositiepartijen dienen daarvoor een voorstel van resolutie in. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De twee partijen focussen vooral op de ongelijke behandeling die het Meccano- en het Oosterweel-Noord-tracé hebben gekregen in de recente milieustudie of plan-MER. Voor die tracés is er geen rekening gehouden met een gediffentieerde tol."Als de Vlaamse regering blijft weigeren om dat scenario op te nemen in de studie, zal ze altijd op verzet blijven stoten van de Antwerpenaar", zegt Somers (Open VLD), burgemeester van Mechelen. "Ze gaat op deze manier juridisch met de kop tegen de muur lopen. Net als in 2005."Het is opmerkelijk dat Groen en Open Vld elkaar hebben gevonden in het Oosterweel-dossier. "Omdat we samen bezorgd zijn", zegt Groen- voorzitter Wouter Van Besien. "De Vlaamse regering communiceert nu vanuit haar ivoren toren. Ze duldt geen tegenspraak, en dat is een oude manier van werken." (Belga/TV)