Open Vld en CD&V gaan niet in op de uitnodiging van de Brusselse Franstalige partijen om gesprekken op te starten over de vorming van een Brusselse regering. Dat zeggen de partijvoorzitters Gwendolyn Rutten en Wouter Beke, en de Brusselse formateur Guy Vanhengel (Open Vld) in een mededeling.

"Open Vld en CD&V hebben van bij het begin van de contacten naar aanleiding van de Brusselse regeringsvorming laten verstaan dat ze grote moeite hebben met een regeringsdeelname door het FDF aan Franstalige kant. Die reserve blijft ook vandaag bestaan", stellen ze.

De verklaring komt nadat de voorzitters van PS, cdH en FDF hadden bekendgemaakt dat ze coalitiegesprekken opstarten, PS en cdH voor Wallonië en de Franse gemeenschap, en PS, cdH en FDF voor Brussel. In Brussel was een derde partner nodig om aan meerderheid te komen binnen de Franse taalgroep in het Brussels parlement. FDF is de derde fractie in het Brussels parlement met 12 zetels.

Kort nadien meldde het kabinet van Guy Vanhengel, de Brusselse formateur voor de Nederlandstalige taalgroep, dat Open Vld, sp.a en CD&V onderhandelingen starten aan Nederlandstalige zijde in Brussel. Vrijdag om 11 uur zou er een persconferentie met de zes partijen volgen.

Open Vld en CD&V gaan niet in op de uitnodiging van de Brusselse Franstalige partijen om gesprekken op te starten over de vorming van een Brusselse regering. Dat zeggen de partijvoorzitters Gwendolyn Rutten en Wouter Beke, en de Brusselse formateur Guy Vanhengel (Open Vld) in een mededeling. "Open Vld en CD&V hebben van bij het begin van de contacten naar aanleiding van de Brusselse regeringsvorming laten verstaan dat ze grote moeite hebben met een regeringsdeelname door het FDF aan Franstalige kant. Die reserve blijft ook vandaag bestaan", stellen ze. De verklaring komt nadat de voorzitters van PS, cdH en FDF hadden bekendgemaakt dat ze coalitiegesprekken opstarten, PS en cdH voor Wallonië en de Franse gemeenschap, en PS, cdH en FDF voor Brussel. In Brussel was een derde partner nodig om aan meerderheid te komen binnen de Franse taalgroep in het Brussels parlement. FDF is de derde fractie in het Brussels parlement met 12 zetels. Kort nadien meldde het kabinet van Guy Vanhengel, de Brusselse formateur voor de Nederlandstalige taalgroep, dat Open Vld, sp.a en CD&V onderhandelingen starten aan Nederlandstalige zijde in Brussel. Vrijdag om 11 uur zou er een persconferentie met de zes partijen volgen.