Na Linkebeek vraagt ook de gemeenteraad van Kraainem opgenomen te worden in het Brussels gewest bij een splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.

Bij de stemming over de motie in de faciliteitengemeente Kraainem waren dinsdagavond alleen de Franstalige raadsleden aanwezig. De Nederlandstaligen hadden de zaal verlaten.

De goedgekeurde tekst vraagt voorts dat de bevoegde overheden de kaderconventie van de Raad van Europa inzake de bescherming van de nationale minderheden zouden ratificeren.

De gemeenteraad van Linkebeek, ook een faciliteitengemeente, keurde maandagavond een gelijkaardige motie goed.

Na Linkebeek vraagt ook de gemeenteraad van Kraainem opgenomen te worden in het Brussels gewest bij een splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.Bij de stemming over de motie in de faciliteitengemeente Kraainem waren dinsdagavond alleen de Franstalige raadsleden aanwezig. De Nederlandstaligen hadden de zaal verlaten.De goedgekeurde tekst vraagt voorts dat de bevoegde overheden de kaderconventie van de Raad van Europa inzake de bescherming van de nationale minderheden zouden ratificeren.De gemeenteraad van Linkebeek, ook een faciliteitengemeente, keurde maandagavond een gelijkaardige motie goed.