Er zal worden gestaakt bij energiebedrijf GDF Suez op 6 november, de dag van de nationale manifestatie in Brussel. Dat is vernomen van de christelijke vakbond. Een verzoeningsvergadering maandag leverde niets op.

De vakbonden zijn gekant tegen het onderbrengen van een 500-tal personeelsleden van ondersteunende diensten van de energiereus in een ander paritair comité, dat lagere loon- en arbeidsvoorwaarden met zich meebrengt. Dat zal vooral gevolgen hebben voor nieuwe personeelsleden.

ACV-secretaris Jurgen Geeroms spreekt van "een bom onder het sociaal overleg". Als gevolg daarvan zullen de bonden op 6 november de zetel van GDF Suez, moederbedrijf van Electrabel, blokkeren. Op de hoofdzetel werken zo'n 3.000 mensen. (Belga/WB)

Er zal worden gestaakt bij energiebedrijf GDF Suez op 6 november, de dag van de nationale manifestatie in Brussel. Dat is vernomen van de christelijke vakbond. Een verzoeningsvergadering maandag leverde niets op.De vakbonden zijn gekant tegen het onderbrengen van een 500-tal personeelsleden van ondersteunende diensten van de energiereus in een ander paritair comité, dat lagere loon- en arbeidsvoorwaarden met zich meebrengt. Dat zal vooral gevolgen hebben voor nieuwe personeelsleden. ACV-secretaris Jurgen Geeroms spreekt van "een bom onder het sociaal overleg". Als gevolg daarvan zullen de bonden op 6 november de zetel van GDF Suez, moederbedrijf van Electrabel, blokkeren. Op de hoofdzetel werken zo'n 3.000 mensen. (Belga/WB)