Ook CD&V zal in de Kamer de hoogdringende behandeling van het wetsvoorstel van de N-VA over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niet steunen.

De N-VA-Kamerfractie diende na het mislukken van de koninklijke verduidelijkingsopdracht van Bart De Wever een wetsvoorstel in de Kamer in dat de splitsing van B-H-V beoogt.

De partij wil dat Kamer het bij hoogdringendheid behandelt, maar SP.A, Open VLD en Groen! lieten zondag in De Zevende Dag weten dat ze daar geen voorstander van zijn. 'B-H-V wordt niet in het parlement gesplitst', aldus SP.A-voorzitster Caroline Gennez.

Het politiek bestuur van CD&V besliste maandag de hoogdringendheid van het wetsvoorstel tijdens de plenaire Kamerzitting van donderdag ook niet te steunen. Na afloop zei partijvoorzitter Wouter Beke dat CD&V achter een snelle splitsing van B-H-V bljft staan, maar via een onderhandelde
oplossing.

'Met de ervaring van de voorbije drie jaar weten we dat de loutere parlementaire behandeling niet werkt. Daarom geven we de voorkeur aan de onderhandelde oplossing', aldus CD&V.

'Net zoals Elio Di Rupo en Bart De Wever de nodige ruimte hebben gekregen voor hun opdracht, willen we nu Johan Vande Lanotte de kans geven om als bemiddelaar tot een onderhandelde oplossing te komen', aldus Beke.

Volgens de CD&V-voorzitter moet het voor de Franstalige partijen echter duidelijk zijn dat CD&V op de lijn blijft die ze na de verkiezingen heeft uitgezet: geen regering zonder de N-VA en geen regering zonder een oplossing voor B-H-V.

Ook CD&V zal in de Kamer de hoogdringende behandeling van het wetsvoorstel van de N-VA over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niet steunen. De N-VA-Kamerfractie diende na het mislukken van de koninklijke verduidelijkingsopdracht van Bart De Wever een wetsvoorstel in de Kamer in dat de splitsing van B-H-V beoogt.De partij wil dat Kamer het bij hoogdringendheid behandelt, maar SP.A, Open VLD en Groen! lieten zondag in De Zevende Dag weten dat ze daar geen voorstander van zijn. 'B-H-V wordt niet in het parlement gesplitst', aldus SP.A-voorzitster Caroline Gennez.Het politiek bestuur van CD&V besliste maandag de hoogdringendheid van het wetsvoorstel tijdens de plenaire Kamerzitting van donderdag ook niet te steunen. Na afloop zei partijvoorzitter Wouter Beke dat CD&V achter een snelle splitsing van B-H-V bljft staan, maar via een onderhandelde oplossing. 'Met de ervaring van de voorbije drie jaar weten we dat de loutere parlementaire behandeling niet werkt. Daarom geven we de voorkeur aan de onderhandelde oplossing', aldus CD&V.'Net zoals Elio Di Rupo en Bart De Wever de nodige ruimte hebben gekregen voor hun opdracht, willen we nu Johan Vande Lanotte de kans geven om als bemiddelaar tot een onderhandelde oplossing te komen', aldus Beke.Volgens de CD&V-voorzitter moet het voor de Franstalige partijen echter duidelijk zijn dat CD&V op de lijn blijft die ze na de verkiezingen heeft uitgezet: geen regering zonder de N-VA en geen regering zonder een oplossing voor B-H-V.