Verschillende juridische adviezen wijzen uit dat het ontslag van Kim Geybels als senator rechtsgeldig en onomkeerbaar is. Dat meldde de N-VA vrijdag in een reactie op de strafklacht die Geybels tegen de partij heeft aangekondigd.

Geybels beweert dat ze na haar terugkeer uit Thailand, waar ze door haar vriend in een drugszaak betrokken raakte, door N-VA-voorzitter Bart De Wever, fractieleidster Liesbeth Homans en senaatsvoorzitter Danny Pieters onder druk is gezet om ontslag te nemen uit de Senaat.

De N-VA meldde vrijdag dat Geybels in een aangetekend schrijven van haar advocaat heeft laten weten dat er een strafklacht met burgerlijke partijstelling zal worden ingediend tegen alle betrokken partijleden als er niet wordt ingegaan op haar financiële eisen.

Maar volgens de N-VA hebben noch de partij noch de betrokkenen zich in de zaak iets te verwijten. 'We kunnen alleen betreuren dat mevrouw Geybels nu gekozen heeft om de partij maximaal te proberen beschadigen met laster en onterechte aantijgingen', aldus de partij.

Ze wijst erop dat Geybels haar ontslag uit de Senaat verkozen heeft boven een verwijdering uit de fractie, waarna ze als onafhankelijk senator had kunnen zetelen. 'Voor de N-VA was de essentie niet het senaatsambt, maar wel het feit dat mevrouw Geybels niet langer als mandataris voor de N-VA kon aanblijven', aldus N-VA-directeur Piet De Zaeger.

Het dossier is volgens hem nu in handen van de raadsheren van de N-VA. De partij zegt zich in de media te zullen blijven onthouden van iedere commentaar.

Verschillende juridische adviezen wijzen uit dat het ontslag van Kim Geybels als senator rechtsgeldig en onomkeerbaar is. Dat meldde de N-VA vrijdag in een reactie op de strafklacht die Geybels tegen de partij heeft aangekondigd.Geybels beweert dat ze na haar terugkeer uit Thailand, waar ze door haar vriend in een drugszaak betrokken raakte, door N-VA-voorzitter Bart De Wever, fractieleidster Liesbeth Homans en senaatsvoorzitter Danny Pieters onder druk is gezet om ontslag te nemen uit de Senaat.De N-VA meldde vrijdag dat Geybels in een aangetekend schrijven van haar advocaat heeft laten weten dat er een strafklacht met burgerlijke partijstelling zal worden ingediend tegen alle betrokken partijleden als er niet wordt ingegaan op haar financiële eisen. Maar volgens de N-VA hebben noch de partij noch de betrokkenen zich in de zaak iets te verwijten. 'We kunnen alleen betreuren dat mevrouw Geybels nu gekozen heeft om de partij maximaal te proberen beschadigen met laster en onterechte aantijgingen', aldus de partij.Ze wijst erop dat Geybels haar ontslag uit de Senaat verkozen heeft boven een verwijdering uit de fractie, waarna ze als onafhankelijk senator had kunnen zetelen. 'Voor de N-VA was de essentie niet het senaatsambt, maar wel het feit dat mevrouw Geybels niet langer als mandataris voor de N-VA kon aanblijven', aldus N-VA-directeur Piet De Zaeger. Het dossier is volgens hem nu in handen van de raadsheren van de N-VA. De partij zegt zich in de media te zullen blijven onthouden van iedere commentaar.