Tot 2014 kregen kleinschalige installaties meer subsidies dan grootschalige installaties. Om te vermijden dat een producent zijn installatie kunstmatig opsplitste om meer subsidies binnen te halen, mochten die de eerste 36 maanden niet uitgebreid worden.

Afschaffing onnodige beperking

"De afschaffing van steun aan kleinere installaties in 2015 maakte deze maatregel echter overbodig", aldus Tommelein. "Wij schaffen die onnodige beperking daarom ook af. Zonnepaneleninstallaties kunnen nu vanaf dag één uitgebreid worden. Zo nemen we opnieuw een onnodige drempel om te investeren in hernieuwbare energie weg." Deze aanpassing maakt deel uit van het voorontwerp van het decreet warmtenetten dat deze week goedgekeurd werd door de Vlaamse regering.

Eerder deze week liet Tommelein al weten dat hij ook maatregelen wil nemen om leningen voor een zonnepaneel of dakisolatie goedkoper te maken. Hij wil de interest op energieleningen bij de overheid verlagen van 2 naar 1 procent. "Dat zonneplan moet het voor gezinnen, bedrijven én overheid makkelijker maken om te investeren in zonnepanelen", aldus de minister. (DeZondag/pcok)

Tot 2014 kregen kleinschalige installaties meer subsidies dan grootschalige installaties. Om te vermijden dat een producent zijn installatie kunstmatig opsplitste om meer subsidies binnen te halen, mochten die de eerste 36 maanden niet uitgebreid worden. "De afschaffing van steun aan kleinere installaties in 2015 maakte deze maatregel echter overbodig", aldus Tommelein. "Wij schaffen die onnodige beperking daarom ook af. Zonnepaneleninstallaties kunnen nu vanaf dag één uitgebreid worden. Zo nemen we opnieuw een onnodige drempel om te investeren in hernieuwbare energie weg." Deze aanpassing maakt deel uit van het voorontwerp van het decreet warmtenetten dat deze week goedgekeurd werd door de Vlaamse regering. Eerder deze week liet Tommelein al weten dat hij ook maatregelen wil nemen om leningen voor een zonnepaneel of dakisolatie goedkoper te maken. Hij wil de interest op energieleningen bij de overheid verlagen van 2 naar 1 procent. "Dat zonneplan moet het voor gezinnen, bedrijven én overheid makkelijker maken om te investeren in zonnepanelen", aldus de minister. (DeZondag/pcok)