Het gerechtelijk onderzoek naar Kim De Gelder is afgerond. De farmacoloog die bijkomend onderzoek moest uitvoeren, is klaar met zijn werk. Het is nu aan het parket om een standpunt in te nemen.

De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige kinderverzorgster om het leven in een kinderdagverblijf in Dendermonde. Een week voordien bracht hij een bejaarde vrouw in Vrasene (Beveren) om het leven.

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent had beslist dat de onderzoeksrechter in Dendermonde een farmacoloog als deskundige moest aanstellen om na te gaan welke geneesmiddelen De Gelder genomen had sinds hij werd aangehouden.

Dat leidde tot een bijkomende vertraging in het onderzoek. Intussen heeft de farmacoloog zijn verslag ingediend. Het is nu aan het parket om een standpunt in te nemen.

Het parket kan de verwijzing van De Gelder naar de KI vorderen om hem voor het assisenhof te brengen. De verdediging zal voor de raadkamer aanvoeren dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar is.

Het gerechtelijk onderzoek naar Kim De Gelder is afgerond. De farmacoloog die bijkomend onderzoek moest uitvoeren, is klaar met zijn werk. Het is nu aan het parket om een standpunt in te nemen.De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige kinderverzorgster om het leven in een kinderdagverblijf in Dendermonde. Een week voordien bracht hij een bejaarde vrouw in Vrasene (Beveren) om het leven.De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent had beslist dat de onderzoeksrechter in Dendermonde een farmacoloog als deskundige moest aanstellen om na te gaan welke geneesmiddelen De Gelder genomen had sinds hij werd aangehouden. Dat leidde tot een bijkomende vertraging in het onderzoek. Intussen heeft de farmacoloog zijn verslag ingediend. Het is nu aan het parket om een standpunt in te nemen.Het parket kan de verwijzing van De Gelder naar de KI vorderen om hem voor het assisenhof te brengen. De verdediging zal voor de raadkamer aanvoeren dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar is.