Dat advies staat in de kranten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. In plaats van zo'n verbod pleit de onderwijsraad voor maatregelen die leerlingen aansporen om voor een gezond alternatief te kiezen. Een gratis en toegankelijk aanbod van water moet daarbij helpen.

"Het doel is dat de consumptie van gesuikerde dranken op school uiteindelijk uitdooft, maar niet noodzakelijk van vandaag op morgen", schrijft de VLOR.

"Frisdrank verbannen is niet de oplossing", zegt coördinerend directeur Gert Van Passel van de scholengroep ADITE (Aarschot-Diest-Tessenderlo). "We moeten jongeren leren wapenen hoe ze ermee omgaan. Af en toe een gesuikerde frisdrank kan geen kwaad. Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren die 'light' drinken meer obesitas hebben dan jongeren die af en toe een gesuikerde frisdrank drinken."

(Belga/RR)

Dat advies staat in de kranten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. In plaats van zo'n verbod pleit de onderwijsraad voor maatregelen die leerlingen aansporen om voor een gezond alternatief te kiezen. Een gratis en toegankelijk aanbod van water moet daarbij helpen. "Het doel is dat de consumptie van gesuikerde dranken op school uiteindelijk uitdooft, maar niet noodzakelijk van vandaag op morgen", schrijft de VLOR. "Frisdrank verbannen is niet de oplossing", zegt coördinerend directeur Gert Van Passel van de scholengroep ADITE (Aarschot-Diest-Tessenderlo). "We moeten jongeren leren wapenen hoe ze ermee omgaan. Af en toe een gesuikerde frisdrank kan geen kwaad. Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren die 'light' drinken meer obesitas hebben dan jongeren die af en toe een gesuikerde frisdrank drinken."(Belga/RR)