Jean-Luc Dehaene, premier Yves Leterme en de partijvoorzitters (van de meerderheid en de groenen) hebben dinsdag opnieuw rond de tafel gezeten over Brussel-Halle-Vilvoorde en een aantal institutionele dossiers. De vergadering startte om 16 uur en werd omstreeks 23.30 uur beëindigd.

De gesprekken hadden weer plaats op een geheime lokatie. Na afloop werd geen commentaar gegeven. Woensdag wordt opnieuw vergaderd.

Maandagavond zaten de onderhandelaars al samen tussen 21.30 uur en 1.15 uur. Dehaene deed toen zijn voorstellen uit de doeken, waarna de partijen de gelegenheid kregen om een eerste keer te reageren.

In de loop van dinsdagavond liet Dehaene weten dat hij zijn opdracht als koninklijk opdrachthouder als vervuld beschouwt. De gesprekken over B-H-V zitten daardoor in de fase van de echte onderhandelingen.

Franstaligen eerst apart samen

Voorafgaand aan de vergadering van dinsdag kwamen de vier Franstalige partijen (MR, PS, CDH en Ecolo) apart bijeen.

Intussen kijken de Vlaamse partijen uit naar de reactie van MR-voorzitter Didier Reynders op de forse verklaringen van FDF-voorzitter Olivier Maingain.

Die zei dinsdag dat hij de voorstellen van Dehaene niet als een aanvaardbare onderhandelingsbasis beschouwt.

Zal Reynders kiezen voor het FDF of wil hij toch een oplossing voor B-H-V?, zo luidt het aan Vlaamse kant.

Jean-Luc Dehaene, premier Yves Leterme en de partijvoorzitters (van de meerderheid en de groenen) hebben dinsdag opnieuw rond de tafel gezeten over Brussel-Halle-Vilvoorde en een aantal institutionele dossiers. De vergadering startte om 16 uur en werd omstreeks 23.30 uur beëindigd.De gesprekken hadden weer plaats op een geheime lokatie. Na afloop werd geen commentaar gegeven. Woensdag wordt opnieuw vergaderd.Maandagavond zaten de onderhandelaars al samen tussen 21.30 uur en 1.15 uur. Dehaene deed toen zijn voorstellen uit de doeken, waarna de partijen de gelegenheid kregen om een eerste keer te reageren. In de loop van dinsdagavond liet Dehaene weten dat hij zijn opdracht als koninklijk opdrachthouder als vervuld beschouwt. De gesprekken over B-H-V zitten daardoor in de fase van de echte onderhandelingen.Franstaligen eerst apart samen Voorafgaand aan de vergadering van dinsdag kwamen de vier Franstalige partijen (MR, PS, CDH en Ecolo) apart bijeen.Intussen kijken de Vlaamse partijen uit naar de reactie van MR-voorzitter Didier Reynders op de forse verklaringen van FDF-voorzitter Olivier Maingain.Die zei dinsdag dat hij de voorstellen van Dehaene niet als een aanvaardbare onderhandelingsbasis beschouwt.Zal Reynders kiezen voor het FDF of wil hij toch een oplossing voor B-H-V?, zo luidt het aan Vlaamse kant.