In de brief aan koning Filip ventileert de auteur in het Frans en het Duits zijn haat ten aanzien van buitenlanders, die volgens hem of haar verantwoordelijk zijn voor de economische moeilijkheden.

Volgens La Dernière Heure en La Libre Belgique schat de onbekende auteur de kosten van de migratiepolitiek op 30 miljard euro. Vooral de islam moet het daarbij ontgelden.

Extra bewaking voor prinses

Meer verontrustend voor de politie was volgens de kranten het dreigement om prinses Elisabeth te ontvoeren. De politie kwam naar de redactie, maar zette ook manschappen in aan de school van de prinses. Ook terreurdienst ADIV is volgens de kranten betrokken bij het onderzoek.

In de komende dagen zou de prinses beter bewaakt worden dan normaal. De koning en de koningin zijn onmiddellijk op de hoogte gebracht van de brief, maar zouden hun geplande bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg niet hebben aangepast of ingekort.

'Politiediensten doen hun job'

Het paleis bevestigt dat de redactie van La Dernière Heure een brief heeft gekregen waarin gedreigd wordt met de ontvoering van prinses Elisabeth. De krant heeft het paleis en de politiediensten onmiddellijk op de hoogte gebracht, zo zegt Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het paleis.

De Bauw laat weten dat de koning en de koningin "uiteraard" op de hoogte zijn van de dreiging. "De politiediensten doen nu hun job", luidt het.(Belga/TV/AVE)

In de brief aan koning Filip ventileert de auteur in het Frans en het Duits zijn haat ten aanzien van buitenlanders, die volgens hem of haar verantwoordelijk zijn voor de economische moeilijkheden.Volgens La Dernière Heure en La Libre Belgique schat de onbekende auteur de kosten van de migratiepolitiek op 30 miljard euro. Vooral de islam moet het daarbij ontgelden.Meer verontrustend voor de politie was volgens de kranten het dreigement om prinses Elisabeth te ontvoeren. De politie kwam naar de redactie, maar zette ook manschappen in aan de school van de prinses. Ook terreurdienst ADIV is volgens de kranten betrokken bij het onderzoek.In de komende dagen zou de prinses beter bewaakt worden dan normaal. De koning en de koningin zijn onmiddellijk op de hoogte gebracht van de brief, maar zouden hun geplande bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg niet hebben aangepast of ingekort. Het paleis bevestigt dat de redactie van La Dernière Heure een brief heeft gekregen waarin gedreigd wordt met de ontvoering van prinses Elisabeth. De krant heeft het paleis en de politiediensten onmiddellijk op de hoogte gebracht, zo zegt Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het paleis.De Bauw laat weten dat de koning en de koningin "uiteraard" op de hoogte zijn van de dreiging. "De politiediensten doen nu hun job", luidt het.(Belga/TV/AVE)