Ex-minister Olivier Chastel is maandag door de MR-partijraad unaniem aangeduid als waarnemend voorzitter van de MR. Hij neemt de plaats in van Charles Michel, die nu premier is. In december komen er voorzittersverkiezingen. Chastel zal kandidaat zijn om volwaardig voorzitter te worden en krijgt hiervoor de steun van Michel.

Van begroting naar voorzitter

Chastel was begrotingsminister in de regering-Di Rupo. Zijn partijgenoot Michel nam hem niet op in zijn regering, maar wil hem aan het hoofd van de partij. Chastel wil "voltijds voorzitter" zijn van de MR en zal maandag nog zijn schepenambt in Charleroi neerleggen. Toen hij minister was, moest Chastel zich al laten vervangen in het college van Charleroi. Zijn plaatsvervanger daar, Cyprien Devilers, wordt nu volwaardig schepen. (Belga/WB)

Ex-minister Olivier Chastel is maandag door de MR-partijraad unaniem aangeduid als waarnemend voorzitter van de MR. Hij neemt de plaats in van Charles Michel, die nu premier is. In december komen er voorzittersverkiezingen. Chastel zal kandidaat zijn om volwaardig voorzitter te worden en krijgt hiervoor de steun van Michel.Chastel was begrotingsminister in de regering-Di Rupo. Zijn partijgenoot Michel nam hem niet op in zijn regering, maar wil hem aan het hoofd van de partij. Chastel wil "voltijds voorzitter" zijn van de MR en zal maandag nog zijn schepenambt in Charleroi neerleggen. Toen hij minister was, moest Chastel zich al laten vervangen in het college van Charleroi. Zijn plaatsvervanger daar, Cyprien Devilers, wordt nu volwaardig schepen. (Belga/WB)