Het kabinet van Crombez wilde over het dossier dringend samenzitten met de Bijzondere Belastinginspectie, de centrale antifraudedienst van de federale politie én de magistratuur, om de aanpak te coördineren en de violen te stemmen. Maar de demarche is in het verkeerde keelgat geschoten bij federaal procureur Johan Delmulle, bevestigen verschillende bronnen aan De Tijd.

De topmagistraat pikt het volgens de krant niet dat een staatssecretaris het werk van het gerecht overneemt. Het is niet aan een politicus om magistraten bijeen te roepen om af te spreken hoe de parketten concrete dossiers zullen aanpakken. Dat is net een van de opdrachten van het federaal parket.

ovendien pleegde het kabinet-Crombez informeel telefoontjes met magistraten, achter de rug van de federaal procureur en de procureurs-generaal. Volgens Delmulle is dat een schending van de scheiding der machten en hij weigerde te komen. (Belga/TV)

Het kabinet van Crombez wilde over het dossier dringend samenzitten met de Bijzondere Belastinginspectie, de centrale antifraudedienst van de federale politie én de magistratuur, om de aanpak te coördineren en de violen te stemmen. Maar de demarche is in het verkeerde keelgat geschoten bij federaal procureur Johan Delmulle, bevestigen verschillende bronnen aan De Tijd. De topmagistraat pikt het volgens de krant niet dat een staatssecretaris het werk van het gerecht overneemt. Het is niet aan een politicus om magistraten bijeen te roepen om af te spreken hoe de parketten concrete dossiers zullen aanpakken. Dat is net een van de opdrachten van het federaal parket. ovendien pleegde het kabinet-Crombez informeel telefoontjes met magistraten, achter de rug van de federaal procureur en de procureurs-generaal. Volgens Delmulle is dat een schending van de scheiding der machten en hij weigerde te komen. (Belga/TV)