Het noodweer van donderdag zal normaal gezien erkend worden als ramp, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten. De organisatoren van Pukkelpop kunnen dan beroep doen op het Rampenfonds om de geleden schade te vergoeden.

Het KMI heeft al aangegeven dat het om uitzonderlijke weersomstandigheden ging, aldus Binnenlandse Zaken (BZ).

De provinciegouverneurs moeten nu schadedossiers verzamelen en overmaken aan BZ. Als die in orde zijn, kan er een uitkering komen uit het rampenfonds. Dat geldt enkel voor directe materiële schade die niet gedekt wordt door de brandverzekering.

Ook de organisatoren van Pukkelpop kunnen een dossier indienen voor materiële schade. Aangezien er een franchise geldt van 250 euro, zullen festivalgangers er wellicht geen gebruik van kunnen maken.

Het extreme noodweer van donderdag kostte op het festivalterrein van Pukkelpop in Kiewit het leven aan vijf mensen. Drie zwaargewonden verkeren nog in kritieke toestand. (Belga/KVDA)

Het noodweer van donderdag zal normaal gezien erkend worden als ramp, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten. De organisatoren van Pukkelpop kunnen dan beroep doen op het Rampenfonds om de geleden schade te vergoeden. Het KMI heeft al aangegeven dat het om uitzonderlijke weersomstandigheden ging, aldus Binnenlandse Zaken (BZ). De provinciegouverneurs moeten nu schadedossiers verzamelen en overmaken aan BZ. Als die in orde zijn, kan er een uitkering komen uit het rampenfonds. Dat geldt enkel voor directe materiële schade die niet gedekt wordt door de brandverzekering. Ook de organisatoren van Pukkelpop kunnen een dossier indienen voor materiële schade. Aangezien er een franchise geldt van 250 euro, zullen festivalgangers er wellicht geen gebruik van kunnen maken. Het extreme noodweer van donderdag kostte op het festivalterrein van Pukkelpop in Kiewit het leven aan vijf mensen. Drie zwaargewonden verkeren nog in kritieke toestand. (Belga/KVDA)