De centrales die de noodoproepen naar de politie beantwoorden, leggen vanaf zondag het werk neer na "loze beloftes". Dat schrijft De Morgen. Om de onderbemanning aan te pakken, waren er enkele maanden geleden 84 extra werknemers beloofd. Dat aantal is intussen afgezwakt naar misschien 19.

De calltakers zijn momenteel met 250 voor de 11 noodcentrales in ons land. En dat is veel te weinig, zegt Mark Saenen, secretaris ACV Openbare Diensten. Volgens Saenen zijn er honderd bijkomende werkkrachten nodig zijn.

'Enorme werkdruk'

"Door de onderbezetting op de CIC's is de werkdruk enorm. Volgens het boekje beantwoordt een calltaker gemiddeld 70 oproepen per dag. Maar door het personeelsgebrek verwerken de calltakers dagelijks echter tot 150 oproepen per persoon. Dat bezorgt het personeel stress van 's ochtends tot 's avonds."

Volgens de vakbondsman zorgt de werkdruk ook voor wachttijden van meerdere minuten. (Belga/SD)De centrales die de noodoproepen naar de politie beantwoorden, leggen vanaf zondag het werk neer na "loze beloftes". Dat schrijft De Morgen. Om de onderbemanning aan te pakken, waren er enkele maanden geleden 84 extra werknemers beloofd. Dat aantal is intussen afgezwakt naar misschien 19.De calltakers zijn momenteel met 250 voor de 11 noodcentrales in ons land. En dat is veel te weinig, zegt Mark Saenen, secretaris ACV Openbare Diensten. Volgens Saenen zijn er honderd bijkomende werkkrachten nodig zijn. 'Enorme werkdruk'"Door de onderbezetting op de CIC's is de werkdruk enorm. Volgens het boekje beantwoordt een calltaker gemiddeld 70 oproepen per dag. Maar door het personeelsgebrek verwerken de calltakers dagelijks echter tot 150 oproepen per persoon. Dat bezorgt het personeel stress van 's ochtends tot 's avonds."Volgens de vakbondsman zorgt de werkdruk ook voor wachttijden van meerdere minuten. (Belga/SD)