De onderhandelaars voor een federale regering hebben vrijdag omstreeks 19u45 hun werkzaamheden afgerond. Twee hoofdstukken uit de formateursnota zijn intussen een eerste keer de revue gepasseerd. Zaterdag en wellicht ook zondag gaan de onderhandelingen voort.

De gesprekken tussen coformateurs Kris Peeters en Charles Michel en de vertegenwoordigers van N-VA, CD&V, MR en Open VLD gingen vrijdag om 14u opnieuw van start. Terwijl ze donderdag het luik Justitie in eerste lezing afrondden, pikten ze vrijdag de draad op met de thema's Veiligheid, Asiel en Migratie. Daardoor zijn nu twee van de twaalf hoofdstukken uit de formateursnota in eerste lezing gepasseerd, aldus coformateur Peeters.

Zaterdag blazen de onderhandelaars vanaf 14u opnieuw verzamelen in het voorzitterschap van de Kamer. Dan snijden ze het hoofdstuk Openbare Ambt en Overheidsbedrijven aan. Ook zondag zullen de vier partijen samenzitten, met de hoofdstukken Defensie, Buitenland en Ontwikkelingssamenwerking en Mobiliteit op het programma. (Belga/WB)

De onderhandelaars voor een federale regering hebben vrijdag omstreeks 19u45 hun werkzaamheden afgerond. Twee hoofdstukken uit de formateursnota zijn intussen een eerste keer de revue gepasseerd. Zaterdag en wellicht ook zondag gaan de onderhandelingen voort.De gesprekken tussen coformateurs Kris Peeters en Charles Michel en de vertegenwoordigers van N-VA, CD&V, MR en Open VLD gingen vrijdag om 14u opnieuw van start. Terwijl ze donderdag het luik Justitie in eerste lezing afrondden, pikten ze vrijdag de draad op met de thema's Veiligheid, Asiel en Migratie. Daardoor zijn nu twee van de twaalf hoofdstukken uit de formateursnota in eerste lezing gepasseerd, aldus coformateur Peeters. Zaterdag blazen de onderhandelaars vanaf 14u opnieuw verzamelen in het voorzitterschap van de Kamer. Dan snijden ze het hoofdstuk Openbare Ambt en Overheidsbedrijven aan. Ook zondag zullen de vier partijen samenzitten, met de hoofdstukken Defensie, Buitenland en Ontwikkelingssamenwerking en Mobiliteit op het programma. (Belga/WB)