Ook na de vijfde stemronde is geen rector met tweederdemeerderheid verkozen aan de Universiteit Gent. De procedure wordt vanaf 29 mei versneld hernomen, meldt de instelling.

Het kandidatenduo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe behaalde in de vijfde stemronde 58,10 procent van de stemmen. Het duo Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger scoorde 32,57 procent. Ruim 9 procent van de kiesgerechtigden stemde blanco, een record.

Vanaf maandag 29 mei start een nieuwe kiesprocedure in verkorte vorm. Er kunnen dus nieuwe kandidaturen ingediend worden. Het duo dat een tweederdemeerderheid van de uitgebrachte stemmen behaalt, zal opnieuw na benoeming door de Raad van Bestuur verkozen zijn.

Er worden opnieuw vijf stemrondes voorzien die telkens 24 uur duren. De eerste stemronde start op 19 juni. De vijfde stemronde eindigt op 29 juni.

Ook na de vijfde stemronde is geen rector met tweederdemeerderheid verkozen aan de Universiteit Gent. De procedure wordt vanaf 29 mei versneld hernomen, meldt de instelling.Het kandidatenduo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe behaalde in de vijfde stemronde 58,10 procent van de stemmen. Het duo Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger scoorde 32,57 procent. Ruim 9 procent van de kiesgerechtigden stemde blanco, een record. Vanaf maandag 29 mei start een nieuwe kiesprocedure in verkorte vorm. Er kunnen dus nieuwe kandidaturen ingediend worden. Het duo dat een tweederdemeerderheid van de uitgebrachte stemmen behaalt, zal opnieuw na benoeming door de Raad van Bestuur verkozen zijn. Er worden opnieuw vijf stemrondes voorzien die telkens 24 uur duren. De eerste stemronde start op 19 juni. De vijfde stemronde eindigt op 29 juni.