Het partijbestuur van SP.A Stad Antwerpen vergaderde dinsdagavond over de toekomst van de afdeling en wie het meest geschikt is voor de functie van fractieleider in de gemeenteraad en lokaal partijvoorzitter. Die rol wordt momenteel vervuld door Yasmine Kherbache, maar na interne strubbelingen gaf zij begin februari aan het fractieleiderschap te willen opgeven. Op de vergadering van dinsdag werd echter enkel beslist dat de beide functies in de toekomst gescheiden zullen worden, zo blijkt uit een mededeling van de partij.

Het Antwerpse SP.A-bestuur beperkte zich tot het goedkeuren van enkele principes rond het lokale partijvoorzitterschap en fractievoorzitterschap. Zo werd ook benadrukt dat het invullen van die mandaten geen voorafname zal zijn op de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Intussen gaat de Antwerpse SP.A-afdeling verder met een al eerder gestarte vernieuwingsoperatie. Op de vergadering zette het partijbestuur het licht op groen voor de 'versterking van de partijwerking' die de voorbije maanden onder leiding van Monica De Coninck werd uitgewerkt.

Voor de zomervakantie moet het project afgerond zijn en wordt er dus ook duidelijkheid verwacht over wie lokaal partijvoorzitter wordt/blijft en wie de gemeenteraadsfractie zal leiden. (Belga)

Het partijbestuur van SP.A Stad Antwerpen vergaderde dinsdagavond over de toekomst van de afdeling en wie het meest geschikt is voor de functie van fractieleider in de gemeenteraad en lokaal partijvoorzitter. Die rol wordt momenteel vervuld door Yasmine Kherbache, maar na interne strubbelingen gaf zij begin februari aan het fractieleiderschap te willen opgeven. Op de vergadering van dinsdag werd echter enkel beslist dat de beide functies in de toekomst gescheiden zullen worden, zo blijkt uit een mededeling van de partij.Het Antwerpse SP.A-bestuur beperkte zich tot het goedkeuren van enkele principes rond het lokale partijvoorzitterschap en fractievoorzitterschap. Zo werd ook benadrukt dat het invullen van die mandaten geen voorafname zal zijn op de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Intussen gaat de Antwerpse SP.A-afdeling verder met een al eerder gestarte vernieuwingsoperatie. Op de vergadering zette het partijbestuur het licht op groen voor de 'versterking van de partijwerking' die de voorbije maanden onder leiding van Monica De Coninck werd uitgewerkt. Voor de zomervakantie moet het project afgerond zijn en wordt er dus ook duidelijkheid verwacht over wie lokaal partijvoorzitter wordt/blijft en wie de gemeenteraadsfractie zal leiden. (Belga)