Door een defect aan de achteras moest de trein, waarop een zevenhonderdtal mensen zaten, even voor 08.30 uur halt houden tussen Herentals en Lier. Om 08.40 uur werd gestart met de ontruiming van het treintoestel. De reizigers werden op vervangbussen richting Lier gezet, een operatie die rond 09.50 uur werd afgerond.

"Althans, dat dachten we", zegt Jochem Goovaerts van de NMBS. "Want rond 11.15 uur vernamen we dat er in het achterste deel van de trein nog altijd een veertigtal mensen zat. Rond 11.30 uur hebben we hen tenslotte ook een plaatsje op een vervangbus kunnen geven". "We begrijpen niet hoe dit kunnen gebeuren is. We wensen ons dan ook te excuseren bij de reizigers", aldus nog Goovaerts. De getroffen passagiers kunnen een compensatieaanvraag indienen bij de NMBS.

Rond 14.00 uur kon de defecte trein uiteindelijk worden weggesleept. Bram De Saedeleer van Infrabel verwacht geen problemen meer tijdens de avondspits. (Belga)

Door een defect aan de achteras moest de trein, waarop een zevenhonderdtal mensen zaten, even voor 08.30 uur halt houden tussen Herentals en Lier. Om 08.40 uur werd gestart met de ontruiming van het treintoestel. De reizigers werden op vervangbussen richting Lier gezet, een operatie die rond 09.50 uur werd afgerond. "Althans, dat dachten we", zegt Jochem Goovaerts van de NMBS. "Want rond 11.15 uur vernamen we dat er in het achterste deel van de trein nog altijd een veertigtal mensen zat. Rond 11.30 uur hebben we hen tenslotte ook een plaatsje op een vervangbus kunnen geven". "We begrijpen niet hoe dit kunnen gebeuren is. We wensen ons dan ook te excuseren bij de reizigers", aldus nog Goovaerts. De getroffen passagiers kunnen een compensatieaanvraag indienen bij de NMBS. Rond 14.00 uur kon de defecte trein uiteindelijk worden weggesleept. Bram De Saedeleer van Infrabel verwacht geen problemen meer tijdens de avondspits. (Belga)