Jo Cornu diende in mei zijn ontslag in. Gezien de opzegperiode van 3 maanden zou hij op 31 augustus het bedrijf verlaten. Maar het was al snel duidelijk dat de procedure om een opvolger te vinden tegen die datum niet afgerond zou zijn.

Opdracht

Intussen werd voor de vervanging van Cornu als CEO van de NMBS een overheidsopdrachtprocedure gestart om een headhunter aan te wijzen. Het kabinet van voogdijminister François Bellot werd bijgestaan door het advocatenkantoor CMS voor de opmaak van het bestek, het onderzoek van de offertes en het opstellen van het toewijzingsverslag.

Maandag werd de opdracht aan kantoor Odgers Berndtson toegewezen. Dat bureau beschikt nu over een termijn van 4 weken om aan minister Bellot een lijst van kandidaten voor te leggen die aan het vereiste profiel beantwoorden.

Geërgerd

Hoewel hij dus nog altijd CEO is, trok Cornu in een interview met Knack van 24 augustus al een boekje open over de werking van de NMBS, die volgens hem 'de sneltrein van de technologie volledig heeft gemist'. Cornu ergert zich ook aan onder meer de bemoeizucht van de politiek en ceo's die denken te weten hoe het beter moet. Lees het integrale interview.

Cornus voorganger als CEO, Marc Descheemaecker, reageerde daarop in een opiniestuk op Knack.be. (Belga/KVDA)

Jo Cornu diende in mei zijn ontslag in. Gezien de opzegperiode van 3 maanden zou hij op 31 augustus het bedrijf verlaten. Maar het was al snel duidelijk dat de procedure om een opvolger te vinden tegen die datum niet afgerond zou zijn. Intussen werd voor de vervanging van Cornu als CEO van de NMBS een overheidsopdrachtprocedure gestart om een headhunter aan te wijzen. Het kabinet van voogdijminister François Bellot werd bijgestaan door het advocatenkantoor CMS voor de opmaak van het bestek, het onderzoek van de offertes en het opstellen van het toewijzingsverslag. Maandag werd de opdracht aan kantoor Odgers Berndtson toegewezen. Dat bureau beschikt nu over een termijn van 4 weken om aan minister Bellot een lijst van kandidaten voor te leggen die aan het vereiste profiel beantwoorden. Hoewel hij dus nog altijd CEO is, trok Cornu in een interview met Knack van 24 augustus al een boekje open over de werking van de NMBS, die volgens hem 'de sneltrein van de technologie volledig heeft gemist'. Cornu ergert zich ook aan onder meer de bemoeizucht van de politiek en ceo's die denken te weten hoe het beter moet. Lees het integrale interview.Cornus voorganger als CEO, Marc Descheemaecker, reageerde daarop in een opiniestuk op Knack.be. (Belga/KVDA)