In de zaak van de kasteelmoord is een 49-jarige Nederlander aangehouden, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Het parket van Brugge geeft toe dat er een bevel tot uitlevering lopende is, maar onthoudt zich verder van elk commentaar.

Kasteelheer Stijn Saelens werd op 31 januari vorig jaar in zijn kasteel in Wingene vermoord. In het onderzoek werden zijn schoonvader André Gyselbrecht, zijn schoonbroer Peter Gyselbrecht en een vriend van de schoonvader, Pierre Serry opgepakt.

De Nederlander Tinus Van Wesenbeeck werd als mogelijke tussenpersoon gearresteerd. De eigenlijke moordenaar zou Ron Van Bommel zijn, een Nederlander die intussen overleden is aan pancreaskanker.

Nederlanders

Het parket van Brugge heeft nu opnieuw een Nederlander opgepakt.Evert d.C. uit Zeeuws-Vlaanderen zou een rol hebben gespeeld bij het beramen van de kasteelmoord. Hij zou in opdracht van Pierre Serry uit Aalter uitvoerders gezocht hebben voor de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Die rol werd eerder toegeschreven aan Eindhovenaar Tinus van Wesenbeeck.

De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling besliste in juni om van Wesenbeeck na een jaar voorhechtenis voorlopig vrij te laten.

Uitlevering

Ook in de zoektocht naar de uitvoerders leidde het spoor naar Nederland. Eind januari kon het parket een Eindhovense beroepscrimineel ontmaskeren als één van de huurmoordenaars. De man is echter al kort na de moord overleden. Het parket van Brugge maakt er geen geheim van dat ze in Nederland verder zoeken naar een tweede uitvoerder van de moord op Stijn Saelens.

Over de aanhouding van de 49-jarige Zeeuw wenst het parket geen commentaar te geven. "Ik kan alleen maar zeggen dat er een procedure tot uitlevering lopende is", zegt substituut-procureur Fien Maddens. "Hoe lang dat nog kan duren hangt van Nederland af. Dat ligt niet in onze handen."

Volgens de procureur wordt deze piste al langer gevolgd en is de man al een tijdje aangehouden. (Belga/EE)

In de zaak van de kasteelmoord is een 49-jarige Nederlander aangehouden, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Het parket van Brugge geeft toe dat er een bevel tot uitlevering lopende is, maar onthoudt zich verder van elk commentaar. Kasteelheer Stijn Saelens werd op 31 januari vorig jaar in zijn kasteel in Wingene vermoord. In het onderzoek werden zijn schoonvader André Gyselbrecht, zijn schoonbroer Peter Gyselbrecht en een vriend van de schoonvader, Pierre Serry opgepakt. De Nederlander Tinus Van Wesenbeeck werd als mogelijke tussenpersoon gearresteerd. De eigenlijke moordenaar zou Ron Van Bommel zijn, een Nederlander die intussen overleden is aan pancreaskanker.Nederlanders Het parket van Brugge heeft nu opnieuw een Nederlander opgepakt.Evert d.C. uit Zeeuws-Vlaanderen zou een rol hebben gespeeld bij het beramen van de kasteelmoord. Hij zou in opdracht van Pierre Serry uit Aalter uitvoerders gezocht hebben voor de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Die rol werd eerder toegeschreven aan Eindhovenaar Tinus van Wesenbeeck. De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling besliste in juni om van Wesenbeeck na een jaar voorhechtenis voorlopig vrij te laten. Uitlevering Ook in de zoektocht naar de uitvoerders leidde het spoor naar Nederland. Eind januari kon het parket een Eindhovense beroepscrimineel ontmaskeren als één van de huurmoordenaars. De man is echter al kort na de moord overleden. Het parket van Brugge maakt er geen geheim van dat ze in Nederland verder zoeken naar een tweede uitvoerder van de moord op Stijn Saelens. Over de aanhouding van de 49-jarige Zeeuw wenst het parket geen commentaar te geven. "Ik kan alleen maar zeggen dat er een procedure tot uitlevering lopende is", zegt substituut-procureur Fien Maddens. "Hoe lang dat nog kan duren hangt van Nederland af. Dat ligt niet in onze handen." Volgens de procureur wordt deze piste al langer gevolgd en is de man al een tijdje aangehouden. (Belga/EE)