Door een actie van de socialistische spoorbonden werden er tijdens de ochtendspits een honderdtal treinen afgeschaft, meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Vooral in Wallonië werd het treinverkeer gehinderd, onder meer omdat daar enkele strategische stations geblokkeerd werden.

Hoewel de hinder aan Vlaamse kant beperkt bleef, is de reizigersvereniging TreinTramBus niet te spreken over de onzekerheid die veroorzaakt werd door de aankondiging van de actie. "De grote meerderheid van de spoormensen is werkwillig, maar toch slaagt een kleine minderheid erin paniek te zaaien door enkele strategische knooppunten te bezetten", zegt woordvoerder Jan Vanseveren.

"Dit is toch niet normaal? " Vanseveren klaagt ook aan dat de actievoerders sporen bezet hielden, wat volgens hem een illegale vorm van actievoeren is. "Wij vragen spoornetbeheerder Infrabel dan ook op te treden."

Alle sporen opnieuw vrij

Infrabel laat weten dat de actievoerders van de socialistische spoorbond iets na de middag de laatste blokkades hebben opgeheven. Daarmee zijn alle sporen weer vrijgegeven.

"De blokkade van de laatste twee stations, in Châtelet en Charleroi, werd opgeheven rond 13 uur", zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. Het spoorverkeer zou dus nagenoeg geen hinder meer mogen ondervinden van de acties van de socialistische spoorbonden.

"Er zullen wel nog gevolgsvertragingen zijn", zegt Thomas Baeken. "En het blijft natuurlijk afwachten of er in de namiddag nog nieuwe acties komen."

Infrabel: 'Onbegrijpelijk, onderhandelingen zijn nochtans voorzien'

Infrabel was niet te spreken over de actie. "Dit is totaal onbegrijpelijk, zeker als je weet dat er nog onderhandelingen voorzien zijn", klonk het. "Men had ook actie kunnen voeren zonder de reiziger te hinderen", aldus woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel. (Belga/AVE)

Door een actie van de socialistische spoorbonden werden er tijdens de ochtendspits een honderdtal treinen afgeschaft, meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Vooral in Wallonië werd het treinverkeer gehinderd, onder meer omdat daar enkele strategische stations geblokkeerd werden. Hoewel de hinder aan Vlaamse kant beperkt bleef, is de reizigersvereniging TreinTramBus niet te spreken over de onzekerheid die veroorzaakt werd door de aankondiging van de actie. "De grote meerderheid van de spoormensen is werkwillig, maar toch slaagt een kleine minderheid erin paniek te zaaien door enkele strategische knooppunten te bezetten", zegt woordvoerder Jan Vanseveren. "Dit is toch niet normaal? " Vanseveren klaagt ook aan dat de actievoerders sporen bezet hielden, wat volgens hem een illegale vorm van actievoeren is. "Wij vragen spoornetbeheerder Infrabel dan ook op te treden." Alle sporen opnieuw vrijInfrabel laat weten dat de actievoerders van de socialistische spoorbond iets na de middag de laatste blokkades hebben opgeheven. Daarmee zijn alle sporen weer vrijgegeven. "De blokkade van de laatste twee stations, in Châtelet en Charleroi, werd opgeheven rond 13 uur", zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. Het spoorverkeer zou dus nagenoeg geen hinder meer mogen ondervinden van de acties van de socialistische spoorbonden. "Er zullen wel nog gevolgsvertragingen zijn", zegt Thomas Baeken. "En het blijft natuurlijk afwachten of er in de namiddag nog nieuwe acties komen." Infrabel: 'Onbegrijpelijk, onderhandelingen zijn nochtans voorzien'Infrabel was niet te spreken over de actie. "Dit is totaal onbegrijpelijk, zeker als je weet dat er nog onderhandelingen voorzien zijn", klonk het. "Men had ook actie kunnen voeren zonder de reiziger te hinderen", aldus woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel. (Belga/AVE)