"Ordinaire roddels", dat zegt SP.A-voorzitter Bruno Tobback over de insinuaties de afgelopen dagen over belangenvermenging van SP.A-boegbeeld Johan Vande Lanotte bij het noodlijdende Electrawinds. "Er is niemand die meer gedaan heeft voor Oostende sinds Leopold II", aldus Tobback in De Ochtend op Radio 1.

Vande Lanotte was van 2007 tot 2010 voorzitter van Electrawinds, een groenestroombedrijf dat op forse steun van de overheid kon rekenen, maar nu op de rand van de afgrond balanceert. De afgelopen dagen doken - opnieuw - insinuaties op over de banden tussen de politicus en het het bedrijf.

Electrawinds

"Ordinaire roddels", reageert Tobback. "Vande Lanotte is al jaren niet meer bij Electrawinds betrokken. Keer op keer is trouwens bewezen dat hij zijn zakken niet heeft gevuld."

De roddelfabriek moet ophouden, zegt Tobback, die betreurt dat Electrawinds in de problemen komt. "Niemand heeft de afgelopen jaren meer gerealiseerd voor Oostende dan Johan Vande Lanotte. Er is niemand die meer gedaan heeft voor de stad sinds Leopold II.". (Belga/AVE)

"Ordinaire roddels", dat zegt SP.A-voorzitter Bruno Tobback over de insinuaties de afgelopen dagen over belangenvermenging van SP.A-boegbeeld Johan Vande Lanotte bij het noodlijdende Electrawinds. "Er is niemand die meer gedaan heeft voor Oostende sinds Leopold II", aldus Tobback in De Ochtend op Radio 1.Vande Lanotte was van 2007 tot 2010 voorzitter van Electrawinds, een groenestroombedrijf dat op forse steun van de overheid kon rekenen, maar nu op de rand van de afgrond balanceert. De afgelopen dagen doken - opnieuw - insinuaties op over de banden tussen de politicus en het het bedrijf. "Ordinaire roddels", reageert Tobback. "Vande Lanotte is al jaren niet meer bij Electrawinds betrokken. Keer op keer is trouwens bewezen dat hij zijn zakken niet heeft gevuld." De roddelfabriek moet ophouden, zegt Tobback, die betreurt dat Electrawinds in de problemen komt. "Niemand heeft de afgelopen jaren meer gerealiseerd voor Oostende dan Johan Vande Lanotte. Er is niemand die meer gedaan heeft voor de stad sinds Leopold II.". (Belga/AVE)