In Wakker op Zondag op de Antwerpse televisiezender ATV zei Bart De Wever dat hij de toestemming voor de betoging van het Nieuw-Solidarisch Alternatief (N-SA) naar alle waarschijnlijkheid zal intrekken omdat de openbare veiligheid in het gedrang is.

Rassenhaat

Het N-SA is een neofascistische groepering die streeft naar de oprichting van het Vierde Rijk. N-SA-leider Eddy Hermy werd veroordeeld voor rassenhaat en lidmaatschap van de buiten de wet gestelde privémilitie Vlaamse Militanten Orde (VMO).

Openbare veiligheid

Enkele weken geleden luidde het nog dat de betoging geen impact had op de openbare veiligheid. Het N-SA had een aanvraag ingediend voor een betoging op 1 mei in Borgerhout, waar de PVDA+ de grootste partij is in de disctrictsraad. De betoging zou plaatsvinden recht tegenover het districtshuis.

Politierapport

Na de aankondiging van de betoging riepen enkele inwoners op om een groot buurtfeest te organiseren, in het stadsdeel waar veel allochtonen wonen.

'Ik heb een nieuw informatierapport van de politie gekregen,' zei Bart De Wever. 'Daarin staat dat er een manifeste dreiging is voor de openbare orde. De politie beveelt aan om de toelating in te trekken. Dan moet ik ingrijpen.' (EE)

In Wakker op Zondag op de Antwerpse televisiezender ATV zei Bart De Wever dat hij de toestemming voor de betoging van het Nieuw-Solidarisch Alternatief (N-SA) naar alle waarschijnlijkheid zal intrekken omdat de openbare veiligheid in het gedrang is. Rassenhaat Het N-SA is een neofascistische groepering die streeft naar de oprichting van het Vierde Rijk. N-SA-leider Eddy Hermy werd veroordeeld voor rassenhaat en lidmaatschap van de buiten de wet gestelde privémilitie Vlaamse Militanten Orde (VMO). Openbare veiligheid Enkele weken geleden luidde het nog dat de betoging geen impact had op de openbare veiligheid. Het N-SA had een aanvraag ingediend voor een betoging op 1 mei in Borgerhout, waar de PVDA+ de grootste partij is in de disctrictsraad. De betoging zou plaatsvinden recht tegenover het districtshuis. Politierapport Na de aankondiging van de betoging riepen enkele inwoners op om een groot buurtfeest te organiseren, in het stadsdeel waar veel allochtonen wonen. 'Ik heb een nieuw informatierapport van de politie gekregen,' zei Bart De Wever. 'Daarin staat dat er een manifeste dreiging is voor de openbare orde. De politie beveelt aan om de toelating in te trekken. Dan moet ik ingrijpen.' (EE)