Thuiswerk is bij uitstek voor hooggeschoolden met een kantoorjob: van hen werkt nu al een kwart af en toe of vooral van thuis uit.

"Thuiswerk zit wel dege­lijk in de lift", zegt de FOD. "Twintig jaar terug deed amper vijf procent van alle werknemers het, dat aantal is dus bijna verdrievou­digd." Vooral chefs en managers werken af en toe thuis: 44 procent van de managers doet regelmatig aan thuiswerk, tegenover 1 à 2 procent van de laaggeschoolde arbeiders.

Volgens Guy Van Geys van de KU Leuven komt dat voor een stuk omdat de managers de autonomie hebben om dat te doen, maar is het onderscheid tussen werk en vrije tijd bij hen ook vager. (Belga/NSK)

Thuiswerk is bij uitstek voor hooggeschoolden met een kantoorjob: van hen werkt nu al een kwart af en toe of vooral van thuis uit. "Thuiswerk zit wel dege­lijk in de lift", zegt de FOD. "Twintig jaar terug deed amper vijf procent van alle werknemers het, dat aantal is dus bijna verdrievou­digd." Vooral chefs en managers werken af en toe thuis: 44 procent van de managers doet regelmatig aan thuiswerk, tegenover 1 à 2 procent van de laaggeschoolde arbeiders.Volgens Guy Van Geys van de KU Leuven komt dat voor een stuk omdat de managers de autonomie hebben om dat te doen, maar is het onderscheid tussen werk en vrije tijd bij hen ook vager. (Belga/NSK)