De zogenaamde Antwerpse campusverkrachter, die één verkrachting en verschillende aanrandingen op de campus van de Universiteit Antwerpen op zijn geweten heeft, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van negen jaar.

De man wachtte aan de Groenenborgercampus aan het Middelheim Park fietsende studentes op en trachtte hen te verkrachten. Dat lukte hem met een Nederlandse studente, die op 21 april jongstleden werd verkracht.

De man werd eind mei aangehouden op basis van DNA-materiaal. Toen dat bekend raakte, deden nog vier andere slachtoffers aangifte. Drie studenten werden op hetzelfde fietspad aangevallen door een man die plots uit de struiken sprong. Ze konden alledrie ontkomen. Een vierde minderjarig slachtoffer was hetzelfde overkomen in Schilde, maar ook zij kon ontsnappen.

De 30-jarige man uit Hoboken werd uiteindelijk veroordeeld tot negen jaar cel en moet de studente een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro betalen en aan haar ouders 2.000 euro. Omdat hij in het verleden al werd veroordeeld voor zedenfeiten moet G. zeker twee derde van zijn celstraf uitzitten.

De zogenaamde Antwerpse campusverkrachter, die één verkrachting en verschillende aanrandingen op de campus van de Universiteit Antwerpen op zijn geweten heeft, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van negen jaar.De man wachtte aan de Groenenborgercampus aan het Middelheim Park fietsende studentes op en trachtte hen te verkrachten. Dat lukte hem met een Nederlandse studente, die op 21 april jongstleden werd verkracht. De man werd eind mei aangehouden op basis van DNA-materiaal. Toen dat bekend raakte, deden nog vier andere slachtoffers aangifte. Drie studenten werden op hetzelfde fietspad aangevallen door een man die plots uit de struiken sprong. Ze konden alledrie ontkomen. Een vierde minderjarig slachtoffer was hetzelfde overkomen in Schilde, maar ook zij kon ontsnappen. De 30-jarige man uit Hoboken werd uiteindelijk veroordeeld tot negen jaar cel en moet de studente een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro betalen en aan haar ouders 2.000 euro. Omdat hij in het verleden al werd veroordeeld voor zedenfeiten moet G. zeker twee derde van zijn celstraf uitzitten.