De neef van de voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe heeft een klacht ingediend tegen zijn oom wegens verkrachting en aanranding. Dat heeft het parket van Brugge vrijdag bekendgemaakt.

Vangheluwe nam eind april ontslag nadat hij bekend had zijn neef jarenlang seksueel te hebben misbruikt. Het parket van Brugge volgt die zaak op en was op eigen initiatief begonnen met een onderzoek.

Vrijdag raakte bekend dat de neef van Vangheluwe op 3 augustus een klacht heeft ingediend tegen zijn oom wegens verkrachting en aanranding. Niet in Brugge, wel bij de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy.

De Brugse procureur Jean-Marie Berkvens was daar niet van op de hoogte. Het gerecht van Brugge en dat van Brussel onderzoeken dus parallel dezelfde feiten.

Berkvens dringt aan op dringend overleg. Dat overleg tussen het gerecht van Brugge en Brussel zal georganiseerd worden door de federale procureur.

De neef van de voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe heeft een klacht ingediend tegen zijn oom wegens verkrachting en aanranding. Dat heeft het parket van Brugge vrijdag bekendgemaakt.Vangheluwe nam eind april ontslag nadat hij bekend had zijn neef jarenlang seksueel te hebben misbruikt. Het parket van Brugge volgt die zaak op en was op eigen initiatief begonnen met een onderzoek. Vrijdag raakte bekend dat de neef van Vangheluwe op 3 augustus een klacht heeft ingediend tegen zijn oom wegens verkrachting en aanranding. Niet in Brugge, wel bij de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy. De Brugse procureur Jean-Marie Berkvens was daar niet van op de hoogte. Het gerecht van Brugge en dat van Brussel onderzoeken dus parallel dezelfde feiten. Berkvens dringt aan op dringend overleg. Dat overleg tussen het gerecht van Brugge en Brussel zal georganiseerd worden door de federale procureur.