Dat schrijft De Standaard.

Net zoals heel wat andere 'stakeholders' heeft ook de Navo haar licht laten schijnen over het Belgische leger en de sanering waar het departement voor staat. In een vertrouwelijk gesprek met minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) raadde Heinrich Brauss, de adjunct-secretaris-generaal voor Defensiebeleid en -planning, aan om het budget radicaal te hervormen. De kaasschaaf bovenhalen is geen optie, zegt hij. Maar raken aan de budgetten voor training en 'readiness' is dat evenmin.

De Navo wil snel inzetbare troepen en kijkt dus vooral gretig naar al wat vliegt. De F-16's, maar ook de Belgische transportvliegtuigen worden erg hoog ingeschat, aldus De Standaard. Fregatten zijn behalve te duur ook te traag voor opdrachten die snelheid vereisen.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard. Net zoals heel wat andere 'stakeholders' heeft ook de Navo haar licht laten schijnen over het Belgische leger en de sanering waar het departement voor staat. In een vertrouwelijk gesprek met minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) raadde Heinrich Brauss, de adjunct-secretaris-generaal voor Defensiebeleid en -planning, aan om het budget radicaal te hervormen. De kaasschaaf bovenhalen is geen optie, zegt hij. Maar raken aan de budgetten voor training en 'readiness' is dat evenmin. De Navo wil snel inzetbare troepen en kijkt dus vooral gretig naar al wat vliegt. De F-16's, maar ook de Belgische transportvliegtuigen worden erg hoog ingeschat, aldus De Standaard. Fregatten zijn behalve te duur ook te traag voor opdrachten die snelheid vereisen.(Belga/RR)