Dat heeft de autoriteit beslist na consultatie van de relevante actoren. Door de nakende vakbondsacties kan de intrinsieke veiligheid niet meer gewaarborgd worden, klinkt het.

Alle commerciële vaart, op en af de Schelde en haar mondingen, met Antwerpen als bestemming, krijgt geen toelating om deze wateren te bevaren met ingang van nu. Commerciële vaart met bestemming van en naar Gent is eveneens niet meer toegelaten vanaf nu.

Schepen voor de Nederlandse loodsdienst met bestemming Gent worden op individuele basis bekeken door de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit. De autoriteit meent dat de intrinsieke veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden, 'gezien de nakende vakbondsacties en de ongekende weerslag van de initiatieven van de verschillende actoren in de keten, zowel in tijd als in impact'.

Gentse haven

In Gent moeten alle schepen vóór 17.00 uur in of uit de haven zijn, daarna worden ze niet meer in de sluisplanning in Terneuzen opgenomen. Dat werd vernomen bij het Havenbedrijf Gent.

De Gentse haven is dus vanaf 17.00 uur niet meer bereikbaar vanaf het kanaal Gent-Terneuzen en zal dat vermoedelijk tot maandagavond laat niet meer zijn. Hoeveel schepen daardoor getroffen zijn is nog niet duidelijk, gemiddeld ontvangt de haven acht tot negen zeeschepen per dag.

Treinverkeer

De NMBS raadt haar reizigers intussen aan om voor 21.00 uur op hun bestemming te zijn. Dat meldt een woordvoerster zondagmiddag. Bij de NMBS wordt zondagavond om 22.00 uur het werk al neergelegd.

Het treinverkeer verloopt zondagmiddag volgens de woordvoerster overigens redelijk vlot, nadat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van kracht werd. (Belga/KVDA)

Lees ook: wat mag u verwachten van de nationale staking van 15 december?

Dat heeft de autoriteit beslist na consultatie van de relevante actoren. Door de nakende vakbondsacties kan de intrinsieke veiligheid niet meer gewaarborgd worden, klinkt het.Alle commerciële vaart, op en af de Schelde en haar mondingen, met Antwerpen als bestemming, krijgt geen toelating om deze wateren te bevaren met ingang van nu. Commerciële vaart met bestemming van en naar Gent is eveneens niet meer toegelaten vanaf nu. Schepen voor de Nederlandse loodsdienst met bestemming Gent worden op individuele basis bekeken door de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit. De autoriteit meent dat de intrinsieke veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden, 'gezien de nakende vakbondsacties en de ongekende weerslag van de initiatieven van de verschillende actoren in de keten, zowel in tijd als in impact'.In Gent moeten alle schepen vóór 17.00 uur in of uit de haven zijn, daarna worden ze niet meer in de sluisplanning in Terneuzen opgenomen. Dat werd vernomen bij het Havenbedrijf Gent. De Gentse haven is dus vanaf 17.00 uur niet meer bereikbaar vanaf het kanaal Gent-Terneuzen en zal dat vermoedelijk tot maandagavond laat niet meer zijn. Hoeveel schepen daardoor getroffen zijn is nog niet duidelijk, gemiddeld ontvangt de haven acht tot negen zeeschepen per dag. De NMBS raadt haar reizigers intussen aan om voor 21.00 uur op hun bestemming te zijn. Dat meldt een woordvoerster zondagmiddag. Bij de NMBS wordt zondagavond om 22.00 uur het werk al neergelegd.Het treinverkeer verloopt zondagmiddag volgens de woordvoerster overigens redelijk vlot, nadat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van kracht werd. (Belga/KVDA)Lees ook: wat mag u verwachten van de nationale staking van 15 december?