Vrijdag 24 juni staakt de socialistische vakbond ABVV tegen het beleid van de federale regering. De hinder voor de gebruikers van het openbaar vervoer is niet exact te voorspellen, want de andere vakbonden staken vrijdag niet mee.

De Lijn

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn verwacht in elk geval een impact op de dienstverlening. Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weet De Lijn pas vrijdagochtend. De maatschappij raadt reizigers aan om de website (www.delijn.be) te raadplegen. Daar worden vanaf 6.15 uur gedetailleerde overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening gegeven. Reizigers vinden er ook een attest voor hun school of werkgever.

MIVB

De MIVB verwacht 'ernstige hinder' op haar bus-, tram- en metronet, omdat bestuurders en medewerkers de staking zullen ondersteunen. De MIVB wil er alles aan doen om in de mate van het mogelijke de belangrijkste lijnen te bedienen. Wie kan, zoekt alternatieven, adviseert de MIVB nog. Om de reizigers zo goed mogelijk te informeren, is het Contact Center (070/23.20.00) vanaf 6 uur open. Via de website (www.mivb.be) en sociale media wordt informatie in reële tijd voorzien.

NMBS

Vanaf donderdagavond 23 juni om 22 uur tot het einde van de dienstregeling op vrijdag 24 juni, is het treinverkeer mogelijk verstoord door de stakingsaanzegging, laat de NMBS weten. Reizigers rekenen best niet enkel op de trein voor hun verplaatsingen en zullen mogelijk een ander vervoersmiddel moeten gebruiken. "NMBS betreurt dat deze stakingsactie de plannen van haar reizigers fors kan verstoren. Ze zal dan ook alles in het werk stellen om de hinder zo veel mogelijk te beperken." Via de website (www.detrein.be), het Contact Center (02/528.28.28), de gratis app en sociale media kunnen klanten zich informeren. (Belga/TE)

Vrijdag 24 juni staakt de socialistische vakbond ABVV tegen het beleid van de federale regering. De hinder voor de gebruikers van het openbaar vervoer is niet exact te voorspellen, want de andere vakbonden staken vrijdag niet mee. De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn verwacht in elk geval een impact op de dienstverlening. Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weet De Lijn pas vrijdagochtend. De maatschappij raadt reizigers aan om de website (www.delijn.be) te raadplegen. Daar worden vanaf 6.15 uur gedetailleerde overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening gegeven. Reizigers vinden er ook een attest voor hun school of werkgever. De MIVB verwacht 'ernstige hinder' op haar bus-, tram- en metronet, omdat bestuurders en medewerkers de staking zullen ondersteunen. De MIVB wil er alles aan doen om in de mate van het mogelijke de belangrijkste lijnen te bedienen. Wie kan, zoekt alternatieven, adviseert de MIVB nog. Om de reizigers zo goed mogelijk te informeren, is het Contact Center (070/23.20.00) vanaf 6 uur open. Via de website (www.mivb.be) en sociale media wordt informatie in reële tijd voorzien. Vanaf donderdagavond 23 juni om 22 uur tot het einde van de dienstregeling op vrijdag 24 juni, is het treinverkeer mogelijk verstoord door de stakingsaanzegging, laat de NMBS weten. Reizigers rekenen best niet enkel op de trein voor hun verplaatsingen en zullen mogelijk een ander vervoersmiddel moeten gebruiken. "NMBS betreurt dat deze stakingsactie de plannen van haar reizigers fors kan verstoren. Ze zal dan ook alles in het werk stellen om de hinder zo veel mogelijk te beperken." Via de website (www.detrein.be), het Contact Center (02/528.28.28), de gratis app en sociale media kunnen klanten zich informeren. (Belga/TE)