De N-VA is heel zwaar ontgoocheld in de "ultieme bocht van CD&V". Zo luidt de reactie van de partij op de beslissing van CD&V om (onder voorwaarde) mee te willen onderhandelen.

"Een jaar knokken en dan gaat men finaal door de knieën", luidt het in mededeling ondertekend door voorzitter Bart De Wever.

"Een donderpreek van het paleis en een ultimatum van de PS op de nationale feestdag zijn uiteindelijk voldoende geweest voor de CD&V om definitief plat op de buik te gaan. Want ondanks alle onwaarheden die hierover verteld worden, staan zij met lege handen. Aan geen enkele van hun eisen is door de Franstaligen fundamenteel tegemoet gekomen."

Voor B-H-V en Brussel staat CD&V "volledig met de billen bloot", luidt het. De wetsvoorstellen van Beke zijn door Di Rupo aangepast ten voordele van de Franstaligen, een "dramatisch slechte uitgangspositie voor verdere onderhandelingen". De vier ballastelementen van Beke zoals de federale kieskring, staan nog steeds overeind in de nota-Di Rupo.

"Ik vind het tragisch en bijzonder ontgoochelend dat CD&V opnieuw doet wat ze in 2008 al gedaan heeft: tegen beter weten in plooien voor de PS en de Franstaligen", wordt De Wever geciteerd in de mededeling.

"Stap vooruit" Voor SP.A is de beslissing van CD&V een "kleine stap in de goede richting". Volgens partijvoorzitster Caroline Gennez hebben de zeven 'ja, maar'-partijen het engagement genomen om een voorstel aan CD&V te formuleren. Ook Open VLD-voorzitter Alexander De Croo sprak vanavond in Terzake van een stap vooruit.

Beiden gaan ermee akkoord dat er eerst een oplossing voor B-H-V gevonden wordt en dat er nadien regeringsonderhandelingen opgestart worden. De punten uit de nota-Di Rupo waarover de Vlamingen niet gelukkig zijn zoals bijvoorbeeld de goedkeuring van het minderhedenverdrag en de federale kieskring zullen nadien behandeld worden. (Belga)

De N-VA is heel zwaar ontgoocheld in de "ultieme bocht van CD&V". Zo luidt de reactie van de partij op de beslissing van CD&V om (onder voorwaarde) mee te willen onderhandelen. "Een jaar knokken en dan gaat men finaal door de knieën", luidt het in mededeling ondertekend door voorzitter Bart De Wever. "Een donderpreek van het paleis en een ultimatum van de PS op de nationale feestdag zijn uiteindelijk voldoende geweest voor de CD&V om definitief plat op de buik te gaan. Want ondanks alle onwaarheden die hierover verteld worden, staan zij met lege handen. Aan geen enkele van hun eisen is door de Franstaligen fundamenteel tegemoet gekomen." Voor B-H-V en Brussel staat CD&V "volledig met de billen bloot", luidt het. De wetsvoorstellen van Beke zijn door Di Rupo aangepast ten voordele van de Franstaligen, een "dramatisch slechte uitgangspositie voor verdere onderhandelingen". De vier ballastelementen van Beke zoals de federale kieskring, staan nog steeds overeind in de nota-Di Rupo. "Ik vind het tragisch en bijzonder ontgoochelend dat CD&V opnieuw doet wat ze in 2008 al gedaan heeft: tegen beter weten in plooien voor de PS en de Franstaligen", wordt De Wever geciteerd in de mededeling. "Stap vooruit" Voor SP.A is de beslissing van CD&V een "kleine stap in de goede richting". Volgens partijvoorzitster Caroline Gennez hebben de zeven 'ja, maar'-partijen het engagement genomen om een voorstel aan CD&V te formuleren. Ook Open VLD-voorzitter Alexander De Croo sprak vanavond in Terzake van een stap vooruit. Beiden gaan ermee akkoord dat er eerst een oplossing voor B-H-V gevonden wordt en dat er nadien regeringsonderhandelingen opgestart worden. De punten uit de nota-Di Rupo waarover de Vlamingen niet gelukkig zijn zoals bijvoorbeeld de goedkeuring van het minderhedenverdrag en de federale kieskring zullen nadien behandeld worden. (Belga)