N-VA zal donderdag in de Kamer de hoogdringende behandeling van haar wetsvoorstel over de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde niet vragen.Dat heeft N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon woensdagavond gezegd in Terzake (Canvas).

Na afloop van de koninklijke verduidelijkingsopdracht van haar voorzitter Bart De Wever diende de N-VA-Kamerfractie een wetsvoorstel in over de splitsing van B-H-V. De partij kondigde aan daarover de hoogdringende behandeling te zullen vragen, maar kreeg daarvoor geen steun van CD&V, SP.A, Open VLD en Groen!

Woensdag bleek in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken dat het voorstel van de N-VA om van B-H-V een prrioriteit te maken, werd verworpen. De Franstalige partijen en de SP.A stemden tegen. CD&V en Open VLD onthielden zich.

Jambon stelde in Terzake vast dat er geen meerderheid is voor de hoogdringendheid en dat de N-VA ze in de plenaire Kamer dan ook niet zal vragen. Als andere partijen de hoogdringenheid vragen, zal de N-VA dat niet steunen, aldus Jambon.

N-VA zal donderdag in de Kamer de hoogdringende behandeling van haar wetsvoorstel over de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde niet vragen.Dat heeft N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon woensdagavond gezegd in Terzake (Canvas).Na afloop van de koninklijke verduidelijkingsopdracht van haar voorzitter Bart De Wever diende de N-VA-Kamerfractie een wetsvoorstel in over de splitsing van B-H-V. De partij kondigde aan daarover de hoogdringende behandeling te zullen vragen, maar kreeg daarvoor geen steun van CD&V, SP.A, Open VLD en Groen!Woensdag bleek in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken dat het voorstel van de N-VA om van B-H-V een prrioriteit te maken, werd verworpen. De Franstalige partijen en de SP.A stemden tegen. CD&V en Open VLD onthielden zich. Jambon stelde in Terzake vast dat er geen meerderheid is voor de hoogdringendheid en dat de N-VA ze in de plenaire Kamer dan ook niet zal vragen. Als andere partijen de hoogdringenheid vragen, zal de N-VA dat niet steunen, aldus Jambon.