Darya Safai bevestigt de contacten zelf in de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws, maar zegt dat er nog geen akkoord is. 'Er zijn gesprekken geweest met de N-VA in Antwerpen. Maar ik kan nog niet zeggen wat de uiteindelijke uitkomst gaat zijn', zegt ze.

De Antwerpse partijtop wil de komst van Safai niet officieel bevestigen of ontkennen.

Gevlucht

De 42-jarige Safai is vrouwenrechtenactiviste, tandarts en ondernemer. Ze past perfect in het plaatje van de N-VA. Op haar 23ste ontvluchtte ze Iran vanwege het islamisme, dat volgens haar nu ook in België een opmars maakt. Ze schreef daar scherpe opiniestukken over, onder andere op Knack.be.

Vorig jaar ontving ze de Ebbenhouten Spoor, een trofee die N-VA uitreikt voor succesvolle nieuwkomers. 'Je bent het levende bewijs dat je zonder je achtergrond te verloochenen, kunt participeren in onze gastvrije maatschappij', klonk het toen.

Tweede plaats?

Nadat Groen en SP.A politiecommissaris Jinnih Beels vorige week voorstelden voor hun gezamenlijke lijst 'Samen', lijkt nu dus ook de N-VA haar wit konijn op het oog te hebben.

Volgens De Morgen krijgt Safai, net als Beels, mogelijk de tweede plaats, na burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Knack had exact een jaar geleden een interview met Darya Safai. Herlees: 'Ik wil dat vrouwen de wind in hun haren kunnen voelen.'

Darya Safai bevestigt de contacten zelf in de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws, maar zegt dat er nog geen akkoord is. 'Er zijn gesprekken geweest met de N-VA in Antwerpen. Maar ik kan nog niet zeggen wat de uiteindelijke uitkomst gaat zijn', zegt ze.De Antwerpse partijtop wil de komst van Safai niet officieel bevestigen of ontkennen. De 42-jarige Safai is vrouwenrechtenactiviste, tandarts en ondernemer. Ze past perfect in het plaatje van de N-VA. Op haar 23ste ontvluchtte ze Iran vanwege het islamisme, dat volgens haar nu ook in België een opmars maakt. Ze schreef daar scherpe opiniestukken over, onder andere op Knack.be. Vorig jaar ontving ze de Ebbenhouten Spoor, een trofee die N-VA uitreikt voor succesvolle nieuwkomers. 'Je bent het levende bewijs dat je zonder je achtergrond te verloochenen, kunt participeren in onze gastvrije maatschappij', klonk het toen.Nadat Groen en SP.A politiecommissaris Jinnih Beels vorige week voorstelden voor hun gezamenlijke lijst 'Samen', lijkt nu dus ook de N-VA haar wit konijn op het oog te hebben.Volgens De Morgen krijgt Safai, net als Beels, mogelijk de tweede plaats, na burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.