Schepen van Fraudebestrijding in Denderleeuw Koen D'Haenens kondigt aan dat hij bij het parket een klacht indient tegen Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A) en tegen haar administratie. De klacht heeft te maken met het al dan niet terugvorderen van subsidies voor sociale kavels.

In Denderleeuw konden mensen bouwen op sociale kavels, die de helft goedkoper zijn dan andere gronden in de buurt. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan die kavels, onder meer over de grootte van de bouw. Volgens schepen D'Haenens heeft de inspectie wonen in een aantal gevallen vastgesteld dat die normen niet zijn nageleefd en dat de subsidies moeten worden terugbetaald.

Minister Van den Bossche zou echter aan de administratie hebben laten weten dat de wetgeving onduidelijk is en dat de subsidies niet moeten worden terugbetaald. De N-VA-schepen spreekt van een ongelijke behandeling en zegt dat de regelgeving wel duidelijk is. Hij dient daarom klacht in. (Belga/SD)


Schepen van Fraudebestrijding in Denderleeuw Koen D'Haenens kondigt aan dat hij bij het parket een klacht indient tegen Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A) en tegen haar administratie. De klacht heeft te maken met het al dan niet terugvorderen van subsidies voor sociale kavels. In Denderleeuw konden mensen bouwen op sociale kavels, die de helft goedkoper zijn dan andere gronden in de buurt. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan die kavels, onder meer over de grootte van de bouw. Volgens schepen D'Haenens heeft de inspectie wonen in een aantal gevallen vastgesteld dat die normen niet zijn nageleefd en dat de subsidies moeten worden terugbetaald. Minister Van den Bossche zou echter aan de administratie hebben laten weten dat de wetgeving onduidelijk is en dat de subsidies niet moeten worden terugbetaald. De N-VA-schepen spreekt van een ongelijke behandeling en zegt dat de regelgeving wel duidelijk is. Hij dient daarom klacht in. (Belga/SD)